ZETApress

hírportál

Befejeződött a Kalandorok forgatása

Már az utómunkálatoknál tart Paczolay Béla első nagyjátékfilmje, a Kalandorok. A Haumann Péter, Rudolf Péter és Schruff Milán főszereplésével készülő vígjáték bemutatóját a jövő év január közepére tervezik az alkotók, tudtuk meg a forgalmazó Budapest Filmtől.

A profi reklámfilmes rendezőnek számító Paczolay Béla komédiája voltaképpen roadmovie, amelyben apa, fiú és nagyapa utaznak Erdélyből Budapestre. Géza (Rudolf Péter), a negyedik válásán éppen túleső, lakás híján az autójában lakó trombitaművész útra kel zűrös ügyekbe keveredett fiával, Andrással (Schruff Milán), hogy kimenekítsék az Erdélyben élő Nagyapát (Haumann Péter) az elviselhetetlenné vált Nagymama terrorja alól.

Már az elindulás is nehézkes az öreg számtalan csomagja miatt, majd váratlan fordulatok sora nehezíti egyre jobban a dolgukat. Ám az igazi próbatétel az autóban összezárt férfiak számára az elszámolás önmagukkal a másik két ember felé, akik történetesen legközelebbi családtagjaik. Titkok és hazugságok tarkítják ezt a roadmovie-ba oltott háromgenerációs családi vígjátékot, amelynek szereplőgárdájában láthatjuk még Pogány Juditot, Csomós Marit, Bánfalvy Ágit, Király Leventét, valamint Kovács Lajost, cigányvajdaként.

A produkció a napokban ért a harminc napos forgatás végére, amely a budapesti helyszínek mellett főként Erdélyben zajlott: a Gyilkos-tónál, a Békás-szorosban, és Székelyudvarhelyen. Az Unio Film, a Filmpartners és a tv2 koprodukciójában készült film operatőrének a rendező Pados Gyulát (Kontroll, Állítsátok meg Terézanyut!, Sorstalanság) kérte fel, a forgatókönyvet Péterfy Gergely írta. A Kalandorokat a terv szerint jövő év január közepén mutatják be a mozikban, a Budapest Film forgalmazásában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kalandorok a Művész moziban

Szóljon hozzá!