ZETApress

hírportál

Kalandorok a Művész moziban

Három generáció, nagyapa, a zapa és fia kalandjai az Óperencián még innen, de a zöldhatáron túl. A negyedik felesége által kiebrudalt, emiatt az autójában lakó Elekes Géza (Rudolf Péter) ? láncdohányos és majdnem sikeres trombitás ? egy hakni után felkerekedik fiával (Schruff Milán), hogy meglátogassák a nagyapát (Haumann Péter). A nagymama (Pogány Judit) féltékenységi jeleneteit tovább tűrni képtelen Elekes István a fiához költözne, ha egy élet beférne a csomagtartóba. De nem fér bele, láttuk délelőtt a Kalandorok című filmben, a Művész moziban.

Némi huzavona után, több kupica pálinka formájában levezényelt úti áldással és egy tüchtig tetőcsomagtartóval felszerelkezve nagyapa, apa, fia mégis elindul Pestre. A három férfi megküzd önmagával, egymással, és persze ki-ki a hozzá tartozó nővel. Egy halálosnak látszó gázolás, a gyanús rakománnyal felszerelt, ám elbűvölő özvegyasszony, üldözés a hivatalos erők által, valamint egy kevésbé hivatalos, de annál emlékezetesebb találkozás a helyi szürkegazdaság képviselőivel? nos úgy tűnik, a három férfi fölött összecsapnak a hullámok. Na meg a hulla. Kikerül- e a három férfi a lelki és motorikus slamasztikából? Visszafordulni? Na, azt nem!

A filmet ? melynek forgatásról nyáron már beszámoltunk ? Paczolay Béla rendezte, operatőre Pados Gyula. A főbb szerepekben a két Péter és az ifjú Milán mellett Bánfalvy Ági, Csomós Mari, Gáspár Tibor, Kovács Lajos, Thuróczy Szabolcs, Dimény Áron és Király Levente látható. Gyártója az UNIO Film, producere Pataki Ági és Bodzsár István, co-producer Kovács Gábor, tv2 co-producer Poós András, a forgatókönyvet Péterfy Gergely írta. A 108 perces vígjáték jövő csütörtöktől látható a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!