ZETApress

hírportál

Lezárult a BUSHO előzsűrizés

Kérsz egy rövidet? ? Ez a mottója a 3. BuSho ? Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválnak, amit idén augusztus 3-7. között tartanak a szervezők. A fesztivál a tavalyitól eltérően idén új helyszínen, az Almássy téri Szabadidőközpontban kerül megrendezésre, tudtuk meg a szervezőktől.

Összeállt a BUSHO rövidfilm fesztivál versenyprogramja. A filmeket május 3-ig lehetett nevezni a fesztiválra és nem kis meglepetésre 70 órányi anyagot kellett végignéznie az előzsűrinek. A 360 beérkezett alkotásból 116 film került versenybe, ami 22 versenyblokkot jelent. A korábbi évekhez híven a szervezők idén is levetítik az összes beérkezett filmet, tehát amik nem kerültek versenybe, azok információs illetve (a sok és minőségi film miatt új kategória) kiemelt információs blokkokban kerülnek a nagyérdemű elé.

A fesztiválra 45 ország 360 filmjét nevezték, a filmes mustrán a Föld összes kontinense képviselteti magát. Sok külföldi rövidfilm-készítő el is kíséri a filmjét a BUSHÓ-ra augusztus 3 és 7 között, így a négynapos mustra igazi nemzetközi hangulatban telik majd. A 116 filmből egy öttagú nemzetközi zsűri ítéli oda a legjobbaknak járó díjakat, mely a tavalyi nagysikerű rézgrafika után újra egy képzőművészeti remekmű lesz.

A hagyományokhoz híven idén is lesznek a fesztiválnak kísérőprogramjai. Az egyéni nevezéseken kívül további filmes bemutatók, fesztivál-válogatások és nagyjátékfilmek lesznek a programon. A kísérőprogramok királya az IVF Folk & Roll elnevezésű világzenei koncertsorozat, mely a visegrádi országok vezető folk-rock zenekarainak a fellépése lesz esténként. Kronológiai sorrendben fellép a szlovák Druzina, a magyar Rackajam, a lengyel Chudoba és zárásként a cseh Gothart zenekar.

A tavalyi évben első alkalommal megrendezett ?Kelj fel Laci!? elnevezésű segélykoncert folytatásaként az idei esztendőben ?Hajrá Gabi!? címmel egy olyan zenész barátunknak szeretnénk segítséget nyújtani, aki szintén segített, amikor filmzenét kellett írni, feljátszani, de akkoriban még nem tudta, hogy mi az a Sclerosis Multiplex? Papp Gábor.

További magyar fellépők, színházi produkciók és kiállítások színesítik a programot. A legnagyobb változás a helyszín adta lehetőségek kiaknázásával az a fúzió, melyet ?A legvidámabb barakk? elnevezésű összművészeti workshop és a BuSho együttműködése jelent. További részletek a fesztivál honlapján megtalálhatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Oscar-díjas animációval nyit a 3. BUSHO

Szóljon hozzá!