ZETApress

hírportál

Filmszemle számokban

Tegnap este a SportMax2-ben a díjkiosztó gálával befejeződött az egy héten át tartó 41. Magyar Filmszemle. A rendezvény 7 napja alatt a fő helyszínen, a Palace MOM Park 9 termében tartott 402 előadáson 40 ezer 981 nézőt regisztráltak.

A másik budapesti helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban 7034 jegy talált gazdára a szemlén. Így hivatalosan a 41. Magyar Filmszemlének összesen 48 ezer 015 nézője volt. A játékfilmek közül a legsikeresebbeknek 1600 feletti nézőszáma volt. Ezek a következők: Bibliothéque Pascal, Oda az igazság, Kolorádó Kid, Vespa, Team Building, Szélcsend.

A korábbi évekhez képest megfigyelhető az a tendencia, hogy nem egy-két favorit emelkedett ki a mezőnyből, hanem több filmnek volt sok nézője. Ugyanez jellemző a dokumentum- és tudományos-ismeretterjesztő filmek kategóriájára is, ahol az összességében hatezer feletti látogatószámon belül a legtöbb alkotás két-háronszáz körüli nézettséget ért el.

350-nél többen a következő dokumentumfilmekre váltottak jegyet: Hunky Blues ? Amerikai álom, Bádogváros, Kelet-nyugati átjáró, Puskás Hungary. Elmondható, hogy idén már hagyományosan népszerűek voltak a kísérleti és kisjátékfilmek: ezeket a műveket blokkonként átlagosan hét-nyolcszáz néző látta. Nagy érdeklődést keltettek a tévéfilmek is, művenként 2-300 nézőt elérve.

Az Átok és a Komoly dolgok című alkotásoknak 300 fölötti látogatószáma volt. A vetítéseken túl a szemle ideje alatt 18 szakmai fórumot, tájékoztatót is tartottak, melyek a nyitó és záró eseménnyel együtt az érdeklődők további ezreit vonzották ? tudatta Veressné Dr. Kozma Ilona programigazgató.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Látogatás a Toldiban | ZETApress

Szóljon hozzá!