ZETApress

hírportál

Látogatás a Toldiban

Szonja (Gryllus Dorka) boldog és őszintén szerelmes. Thomas (Merab Ninidze) oldalán megtalálta az ő kis édenkertjüket egy eldugott vidéken, közvetlenül a Fertő-tó partján. Húsvét hétvégéjén Thomas bécsi barátai, Heinrich (Andreas Lust) és Éva (Ursina Lardi) látogatására készülnek.

Az idilli környezetben tervezett hétvégét azonban a környéken eltűnt gyerekekről érkező rémhírek árnyékolják be. A feszült hangulatban a külsőség nem tartható fenn többé, igazán egyikük sem látszik megfelelni annak a képnek, melyet a hétvége kezdetén mutatott magáról ? láttuk délelőtt a Látogatás című 95 perces színes, magyar-osztrák filmben.

Éva és Heinrich folyamatosan olyan kijelentéseket tesz, mely megingatja Szonja Thomasról kialakított személyes képét. Mi igaz, és mi hamis? A határok egyre inkább elmosódnak. Thomas Glavinic: A kamerás gyilkos című regénye alapján készült film a 41. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat.

Rendezte: Pejó Robert, Thomas Glavinic regényéből írta Agnes Pluch, Günter Pscheider és Pejó Róbert. Fényképezte: Pohárnok Gergely, producer: Erich Lackner és Andreas Hruza, co-producer: Berger József és Susann Rüdlinger, vágó: Loredana Cristelli. Bemutató nyár elején a Mozinet Kft. forgalmazásában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Látogatás Montrealban | ZETApress

Szóljon hozzá!