ZETApress

hírportál

Sztárséfek a Hungexpon

I. Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság (International Catering Cup ? Hungary Selection) lesz február 6-7-én. A magyar bajnokság célja, hogy kiválassza azt a catering céget, aki a legérdemesebb hazánkat képviselni a 6. International Catering Cup 2019-ben megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen.

A verseny célja, hogy hozzájáruljon a vendéglátó ipari szektor megújulásához, új kulináris inspirációk felfedezésén keresztül. Célja továbbá, hogy egy gasztronómiai esemény keretein belül egyesítse a szakma legtehetségesebbjeit világszerte. A kihívás megköveteli a csapatoktól, hogy különböző aspektusokból közelítsék meg egy fogadás, egy esemény vendéglátói szolgáltatását, mely szolgáltatás kiemelt jelentőséggel bír a rendezvényszakmában. A jelölteknek bizonyítaniuk kell tudásukat a következő próbatételek során: konyhai előkészítés, ételek elkészítése, az ételkreációk szállítása, az ételek prezentálása.

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) és a Hungexpo szervezésében megvalósuló versenyre 4 rendezvénygasztronómiai cég kvalifikálta magát: Albatros-Expo Catering Kft. (Kasuba László, Balázs Gergő, Volenter István); Budapest Party Service Kft. (Bernáth József, Józsa István, Kiss O’Shea Dániel); Fody Event and Party Service Kft. (Kiss Krisztián, Kovács Csaba, Győrffy Árpád); La Fiesta Party Service Kft. (Pap Lajos, Sallai Zoltán).

A Bajnokság február 6-7-én, a Sirha 2018 Budapest keretén belül kerül megrendezésre. A verseny első napján a METRO Gasztroakadémián az előkészítési munkálatok zajlanak, másnap pedig az elkészült ételek elszállításra kerülnek a Bajnokság helyszínére. A prezentálásra, kóstolásra és a zsűrizésre február 7-én 12 órától kerül sor. Az ünnepélyes eredményhirdetés 17 órakor kezdődik.

A zsűriben elismert nemzetközi, illetve magyar gasztronómiai szakemberek is helyet foglalnak: Joel Mauvigney, az International Catering Cup alapítója, Christophe Tournier, francia gasztronómiai szakember a francia Catering Szövetség képviseletében, Sárközi Ákos, a Borkonyha Étterem Michelin csillagos séfje, Wolf András, executive chef, a New York Kávéház és Salon Étterem séfje, valamint a 4 csapat delegáltja. A Bajnokság műsor-vezetője: Lázár Chef lesz ? tudtuk meg a sajtósaiktól.

Szóljon hozzá!