ZETApress

hírportál

Carlsberg-sör a Palomában

Carlsberg-kiállítás: Art & BeerJúnius 13-én, a brazíliai foci-vb második napján nyílt meg és július 5-én, szombatig látogatható a belvárosi Palomában, a Kossuth Lajos utca 14-16. félemeletén A Carlsberg bemutatja: ART & BEER című kiállítás a Carlsberg Group dán sörgyártó cég és a Krea Kortárs Művészeti Iskola egyedülálló együttműködésének eredményeként jön létre.

A Carlsberg felkérésére a hallgatók egy fél tanéven keresztül azon gondolkodtak, hogy milyenek azok a tárgyak, amelyekkel bárki szívesen szurkolna a 2014-es foci-vb alatt. A tervdokumentációkat bemutató kiállításon nem voltak parókák és kereplők, de volt például focirulett, interaktív sörnyitó, design TV, hologramos telefonkütyü és még sok minden más…

Megláttuk, hogyan gondolkodik a legfrissebb hazai grafikus-generáció! A kiállítás tegnap délutáni megnyitóján találkoztunk a tervező hallgatókkal, a Krea Kortárs Művészeti Iskola képviselőivel és a Carlsberg jóvoltából remek hideg sörre is vendégül láttak Budapest belvárosának új kreatív helyszínén, a két hete megnyílt Palomában. Lépj ki velünk a parókák és a kereplők bűvköréből és kövesd te is a focis-sörös-szurkolós design ötleteket Tumblr-en!

A Carlsberg pályázatot írt ki a KREA Kortárs Művészeti Iskola tervezőgrafikus hallgatói részére JÓ FOCI ? JÓ SÖR témakörében. A Carlsberg Group egy nagy sörgyártó cég, a székhelye Dániában van; fő terméke a Carlsberg ? ehhez kapcsolódik ez a mostani pályázat. A KREA Kortárs Művészeti Iskola 1995 óta nyújt államilag elismert közép- és felsőszintű művészeti képzést. Ennek a különleges, fél tanéves együttműködésnek, azaz a Carlsberg meets KREA iskola-projektnek az a célja, hogy az iskola grafikus hallgatói olyan tárgyakat terveznek, amelyekkel ők, a barátaik, a szüleik, vagy épp a szomszédaik szívesen szurkolnának sörözés közben a 2014-es foci-vb alatt.

Szóljon hozzá!