ZETApress

hírportál

Könyvtári hangulat

mezogazdasagi_konyvtarCzvitkovics László és Halfinger Krisztina: A pillanat hangulatában című kiállítása nyílt meg tegnap este Budán, az Attila úti Országos Mezőgazdasági Könyvtárban. A május 31-én, péntekig látható tárlatot Vincze Petronella, az OMGK titkára bevezetője után Pintérné V. Zsuzsanna festőművész nyitotta meg.

Az egy évtizede végzett tájképfestők tanárnője a kiállítás címével ellentétben hosszasan beszélt a tájképfestésről. Megállt a pillanat! Elmondta, hogy gyakran visszatér a Szamos-partra, gyermekévei helyszínére. Tanítványaival többször vett rész külföldi tanulmányúton, s Olaszországban is és Spanyolországban is ezek a kirándulások egyúttal művészettörténeti előadások is voltak. Mindenütt beszélt a helyek kultúrtörténetéről. Nem csak a két festő, de Bakos Enikő mézeskalács-készítő is részt vett az egyik osztálykiránduláson. A könyvtárban most az ő termékeit is megcsodálhattuk.

A megnyitón közreműködött Fedor Kyra ének- és Nagysolymosi Gábor zongoraművész is, akik a külföldi slágerek mellett előadták Cvitkovics László kedvenc dalát, Máté Péter: Most élsz című slágerét. Az estét záró borozáson Bakos Enikő kérdésemre elmondta, hogy autodidakta módom ismerkedett meg a mézeskalács-készítéssel. Az internetről szerezte az információkat, aztán kipróbálta az ott látottakat. Sosem konzultált eddig mézeskalács-készítőkkel, mindent önállóan ért el. A mézeskalács-készítés cukrászművészetként definiálható, míg a díszítése inkább iparművészet ? mondta el Enikő.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gumi, cuki Újbudán | ZETApress

Szóljon hozzá!