ZETApress

hírportál

Hegyvidékről Újbudára

Az egészségkárosító szálló por csökkentésének lehetőségeiről nyílt meg a Levegő Munkacsoport időszaki kiállítása az újbudai Polgármesteri Hivatal földszintjén, a Bocskai út 39-41-ben. Március 14-én, jövő szerdáig ügyfélfogadási időben: hétfőn 13-tól 18 óráig, szerdán 8-tól 16 óráig, pénteken 8-tól déli 12-ig tekinthetjük meg.

A délutáni megnyitón Hoffmann Tamást, a XI. kerület polgármesterét egyéb közéleti elfoglaltsága miatt Kerékgyártó Gábor képviselte. Elmondta, hogy szívügyük a környezetvédelem: a Városháza energiaellátását napkollektorokkal biztosítják, s az épületben szelektíven gyűjtik a hulladékot. A csapból habos ? levegővel kevert ? víz folyik, mely takarékos, ám a megszokott komfortérzetet kelti.

Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke ismertette céljaikat, majd a szakmai megnyitót Vargha Márton, a Levegő Munkacsoport közlekedési témavezetője tartotta. Mi is az a PM10? Miért veszélyes? Hogyan csökkentheted? ? tette fel helyettünk kérdéseinket, melyre a kiállításban a választ is megkaphattunk. A megnyitóra tanárnőjük vezetésével a Köbölkút úti Ádám Jenő ének-zene tagozatos általános iskolából is érkeztek a tanulók!

A részecskeszennyezés veszélyeiről és a lehetséges megoldásokról nyílt vándorkiállítást február 9-én, Hegyvidéken már megismerhettük. A XII. kerületi, Böszörményi úti Folyosó Galériában az ügyfelek február 29-ig a félfogadási időben látogathatták. A tablók Újbudáról Óbudára mennek majd tovább, de Lukács elnök úr megnyugtatott, hogy előbb-utóbb a Duna bal partjára, Pestre is átkelnek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Légszennyezésről az A38 Hajón | ZETApress

Szóljon hozzá!