ZETApress

hírportál

Sportfotók a sport házában

Megnyílt délelőtt a Nagy Sportágválasztó Fotókiállítás a Magyar Sport Háza földszinti aulájában, mely november 7-ig látogatható, hétköznap délelőtt fél 9 és délután fél 5 között. A fotókiállítás témája a Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat, mely tavaly szeptemberben indult.

A rendezvény célja, hogy az érdeklődők ? edzők, élsportolók segítségével ? minél több sportágat a gyakorlatban kipróbálva dönthessék el, melyik mozgásformát válasszák maguknak. A második idén májusban, míg a harmadik szeptember 19-20-án volt, melyet 4500 érdeklődő látogatott meg, több mint 60 sportágat próbálhatott ki, aktív sportélményeket szerezve ezzel.

A Merkapt Maraton Team Sportegyesület és a Merkapt Kft, mint a rendezvény szervezői fotópályázatot írtak ki, melyen hivatásos és amatőr fotósok egyaránt indulhattak a III. Nagy Sportágválasztón készített fényképekkel. A pályaműveket szakmai zsűri értékelte, melynek Szigeti Tamás (a Figyelő képszerkesztője), Bánkúti András (a HVG fotórovat-szerkesztője) és Csurka Gergely (a MOB sajtófőnöke) voltak tagjai.

A Sportágválasztó-fotópályázat nyertesei

I. helyezett: Meggyesi Bálint (Nemzeti Sport): Márk I. (Hajmeresztő mutatvány az ugróasztalon). II. helyezett: Sopronyi Gyula (szabadúszó): Domino-elv az aikidoban. III. helyezett: Doba István (szabadúszó): Láttad a Titanicot? (Tornászlányok a sárkányhajóban).

A 35 képet bemutató kiállításon a Sportágválasztó-fotópályázat nyertes és kiemelkedő munkái láthatóak, kiegészítve a májusban tartott II. Nagy Sportágválasztó néhány fotójával. A díjazott fényképeszek művein túl Bartók Andrásné, Dávid Zsuzsanna, Doba István, Dobos Kálmánné, Gulyás Sándor, Gyergyádes Tibor, Horváth Zoltán, Ipacs László, Kovács Kálmán, Kozák Albert, Németh Erika, Reviczky Zsolt, Tumbász Hédi és Urbán Máté képeit tekintheti meg a közönség.

Remélhetőleg a kiállítás sokakra sportvágy-gerjesztőként hat, és kedvet csinál ahhoz, hogy jövő májusban, a IV. Nagy Sportágválasztón személyesen is ?belekóstoljanak? az egyes sportágakba! További információk, hírek a itt olvashatóak. A szervezők köszönet mondanak a Magyar Sport Házának, hogy helyet adott a kiállításnak, valamint a Magyar Sportmúzeumnak, hogy az installációt a rendelkezésükre bocsátotta.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Újabb sportágválasztás

Szóljon hozzá!