ZETApress

hírportál

Nem láttunk semmit

Képzeld el, hogy kialszik minden fény! A népligeti Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol a ma délelőtti sajtónap kapcsán csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán igazodhattunk el.

A láthatatlan utazás vak vezető kíséretében, speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történt, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítették az érzékelést. A kiállításon a hétköznapi élet egyes színtereit járhattuk végig vakon. Megtapasztaltuk, hogyan közlekedik egy vak ember a városi forgatagban, hogyan fizet ki egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudhatja, melyik fűszer kell az ebédedhez.

Az első ehhez hasonló kiállítás egy német úriember ötlete alapján valósult meg évekkel ezelőtt: Budapesten 2007-ben nyitotta meg kapuit. Sikerét bizonyítja, hogy 14 európai ország után bejárta az Egyesült Államokat és Japánt is. A Láthatatlan Kiállítás Budapest a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket.

Évente mintegy ötvenezer magyar és külföldi látogató vesz részt túravezetéseinken, ahol magyar nyelvű mellett, angol, német, francia, olasz, spanyol és portugál vezetést is kínálunk. A kiállítás a túrán kívül más, alternatív programokat is kínál. A Láthatatlan Vacsora minden csütörtökön kerül megrendezésre.

A vendégek először részt vesznek a Láthatatlan Kiállításon, majd egy sötét ?étteremben? az előre kiválasztott ételeket vak pincérek felszolgálásban elfogyaszthatják és akár táncra is perdülhetnek élőzene mellett. A hétköznapok fáradságát is elfelejthetik, a kedves érdeklődők. A Láthatatlan Masszázson képzett vak masszőreink gondoskodnak teljes sötétségben frissítő, a lazító, vagy éppen a gyógy-masszázsra vágyókról.

Róluk mondták, írták

Szerintem, ha oda elmész, mást fogsz gondolni a vakokról ? mondta Róbert. ? Ma végre eljutottunk a Láthatatlan Kiállításra és betekintést nyerhettünk egy szebb világba. Egy olyan világba ahol az emberek nyitottabbak, egyenlőbbek és rábízzák magukat egymásra ? mondta Piro és Misi.

Lenyűgöző volt, ahogy azt tapasztalhattuk meg közösen az osztályommal, hogy milyen könnyű is egymásban bízni, csak nagyon akarni kell ? tudatta Zsófi. ? Most már látom, hogy eddig semmit sem láttam ? vallja Dana. ? Tegnap délután olyan ajándékot adhattam át fiaimnak a Ti segítségetekkel, ami örök életükre meg fog bennük maradni és hozzájárul az életképük kialakításához ? mondta Katalin.

Nagyon szeretném megköszönni ezt a csodás élményt, és szerintem ezt mindenki nevében mondhatom. Nagyon érdekes és egy életre szóló élményt kaptam ezzel az ?utazással?. Remekül éreztem magam közben és remek dolog volt megtapasztalni, hogy milyen egy vak illetve látássérült mindennapja. Mikor beléptem a sötét helyre kicsit megrémültem. De Misi rögtön feloldotta ezt az egész helyzetet. Poénjai egymást követték az egész ?túra? alatt. Remekül elboldogult velünk pedig azért eleinte eléggé hangoskodtunk. Nagyon köszönöm ezt az élményt neki az egész csoport nevében ? írta a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskola.

A Láthatatlan Kiállításról aztán ?vakon? és vakvezető-kutyák segítségével a csepeli Vakvezető Kutyakiképző Központba kellett eljutnunk, de ez már a következő történet. A kihívásokkal teli utazás bekötött szemmel, csoportokban, tömegközlekedéssel történt az X?Faktor sztárjainak ? Keresztes Ildikónak és Vastag Tamásnak ? részvételével. A programot a ma 21 éves PHD Hungary szervezte.

Szülinapos médiaügynökség

A PHD éppen a mai Big Hug Day-en tölti be 21. életévét világszerte. A vállalatot a világ első stratégiai médiaügynökségeként 1990-ben ezen a napon alapította Dávid Pattison, Nick Horswel! és Jonathan Durden Londonban. Ezt a stratégiai szemlélet iránti nemzetközi igényt felismerve alakultak irodáink szerte a világon, aminek eredményeképpen mára 62 országban több mint 2500 embert foglalkoztat a hálózatunk. Fő profilunkként reklámkampányok média-megjelenéseinek stratégiai és taktikai tervezését és vásárlását látjuk el.

Magyarországon 2007 óta vagyunk jelen, ezalatt a rövid idő alatt megnyertük és megtartottuk a piac legjelentősebb hirdetőjét, miközben sok további ügyfél is csatlakozott hozzánk, és számos hazai szakmai elismerést is bezsebeltünk. Mi a PHD-nél próbálunk egy lépéssel a piac előtt járni, konferenciákon adunk elő, publikálunk, és ügyfeleink számára mindig találunk egy jobb megoldást, ami sokszor túlmutat a hagyományos médiatervezés keretein.

Ebben a szellemben igyekeztünk a PHD Big Hug Day keretein belül (és azon kívül is) segíteni a vakvezető-kutyák képzését, és őszintén reméljük, hogy az általunk és partnereink által nyújtott segítség hosszútávon is az alapítvány javára fog válni. Azt pedig ezúton is ígérjük, hogy közös történetünk nem ér véget a 21. születésnapon ? hangzott el sajtótájékoztatójukon.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Séta vakon | ZETApress

Szóljon hozzá!