ZETApress

hírportál

Ujjé, a ligetben

Vogel Eric (1907-1996) munkáiból nyílt kiállítás tegnap délben a Széher út 74-beli Lénia Galériában. A falakon a díszlet- és jelmeztervező olyan plakátjait láthatjuk, melyek egykor a Vidámpark Éttermet dekorálták.

Kádár Kata galériatulajdonos köszöntője után Hegedűs Valér zongoraművész varázsolt elénk ligeti hangulatot. Ujjé, a ligetben nagyszerű? csendült fel szintetizátorán. Azt hittük, csak szöveg nélkül hallhatjuk, de szerencsére Géczy Dorottya gondoskodott meglepetésünkről.

A színművésznő 60 éve van a pályán, így sokat dolgozott együtt Vogel Eric-kel. Sok jelmezt kapott tőle, Eric a női test igazi ismerője volt. Csak ránézett valakire, s már mondta is, hogy milyen ruhát, cipőt, sálat, kesztyűt és fejfedőt kell viselnie, melyikben lesz leghatásosabb az alakítás.

Az emlékezés után Dorottya dalra fakadt. Este fess a pesti nő, ha picike száját festi ő? énekelte a közönség lelkes tapsa közepette. Ujjé, a ligetben nagyszerű? folytatta, s ehhez a jelenlévők segítségét is kérte. Sajnos Payer Andrist hiába hívta, Öcsi nem állt kötélnek. ? Ezt csak te tudod ? hárította el az énekes-dalszerző az invitációt, így a duett nem jött össze.

A váratlan magánszámok mellett tervezett emlékezés is volt: Nagy András író, egyetemi oktató a régi Angolparkról mesélt. A hangulat fokozására a ligetből elmaradhatatlan perec és csapolt sör várt mindnyájunkat a képek megtekintését követő kötetlen beszélgetésen. A tárlat 2011. február 20-ig látogatható.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. 39 történet az Emberről | ZETApress
  2. Finisszázs a Szalonban | ZETApress

Szóljon hozzá!