ZETApress

hírportál

Emlék az igazgatónőnek Ferencvárosban

A lengyel Katarzyna Kozyra médiaművész kiállítása nyílt meg tegnap este a ferencvárosi Ludwig Múzeumban. A tárlatot a múzeum három héttel ezelőtt elhunyt igazgatója, Néray Katalin álmodta meg. A megnyitón róla is megemlékeztek. Halála pótolhatatlan veszteség az intézetnek.

Az első emelet egészét elfoglaló kiállítás október 28-ig látogatható. Bővebbet róla a múzeum honlapján is olvashatunk. Egyik epizódja egy énekművész tanulását és identitásproblémáját kíséri végig egészen a kasztrálási folyamatig naturális részletességgel és sok zenével. A többi történet is a nőiességről és nemiségről szól.

Szobor Nemecseknek Józsefvárosban

Száz éve írta meg Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című örökbecsű regényét. Az évforduló alkalmából délelőtt felavatták a Práter Utcai Ének-zene Tagozatos Általános Iskola bejáratában Szanyi Péter szobrászművész A Pál utcai fiúk című szoborkompozícióját, melynek létrejöttében a Budapest Galéria is segédkezett. A mű a múzeumkerti einstandot megelőző pillanatot mutatja be. A háttérben álló Pásztorok azt figyelik, hogy mikor vehetik el a golyókat a kisebbektől.

Az avatóbeszédeket Horváth Csaba humán várospolitikai főpolgármester-helyettes és Csécsei Béla polgármester mondták. A Molnár családot az író unokái ? Sárközy Mátyás író és Horváth Ádám rendező ? és dédunokái képviselték. Az ünnepség elején az iskola egykori diákja, Kútvölgyi Erzsébet Jászai Mari-díjas, érdemes művész olvasott fel a regényből egy idevágó részletet. Az iskola mai diákja az iskola előtt, a szemerkélő esőben állva hallgatták az örökbecsű mondatokat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Éljen a Grund!

Szóljon hozzá!