ZETApress

hírportál

Völgyből a Gödörbe

A belvárosi Gödör Klubba érkeztek tegnap délután a szabadtéri fotók. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes és Czinege László, a HP Magyarország vezérigazgató-helyettese nyitotta meg A kultúra Európája ? az urbanitás kultúrája című szabadtéri fényképkiállítást.

A HP hivatásos fotóművészek számára meghirdetett nemzetközi pályázatára európai alkotók Európa kulturális fővárosait bemutató munkáit várták, műfaji megkötések nélkül. A pályázatra hétszáznál is több digitális felvétel érkezett, számos ismert külföldi és hazai alkotótól. Ebből válogatta ki a zsűri azt a legjobb negyven képet, amit óriásnyomatban a közönség is megtekinthetett Győrben, Miskolcon, Egerben, Sopronban, a Művészetek Völgyében. Közös bennük, hogy mindannyian pályáztak az Európa Kulturális Fővárosa címre.

A budapesti Gödör mellett a Szigeten is láthatóak a képek, végül pedig Pécsre mennek, a 2010-es kulturális fővárosba. A hatalmas tablókat HP-nyomtatókkal készítették. Mint az eseményen megtudtuk, a kulturális városoknak adott elismerést 1985-től ítélik oda: Európa-szerte 36 település büszkélkedhet a kitűntető címmel. A látogatók minden állomáson szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt képre. A kiállítás-sorozat végén a legtöbb szavazatoz kapott fotó alkotóját közönségdíjjal jutalmazzák a szervezők.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Befektetés a jövőbe

Szóljon hozzá!