ZETApress

hírportál

Befektetés a jövőbe

Bajnai Gordon átsétált a hídon. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter ma délután a Kodály köröndnél tette meg ezt. Mi? Hogy ott még egy árva patak sincs, amit át kéne hidalni? Ebben igaza van az olvasónak. A Magyarország fejlődését szimbolizáló tíz méter hosszú ideiglenes hídon lépkedett a miniszter úr.

Sétáljunk át együtt Európába az Új Magyarország Fejlesztési Terv hídján! ? hirdették a szórólapok. A miniszteri hídavatás az egész napos Andrássy úti fesztivál és gasztrotúra része volt. Kiagyalói befektetésnek szánták a jövőbe, mint ahogy a fentebb említett terv is az. Az előttünk álló hét évre szóló feladatokat tartalmazza 2013-ig.

A zenés programok már délután 1-kor elkezdődtek az Oktogontól a Hősök teréig húzódó Új Magyarország Sugárúton. Az útszakasz ideiglenes elnevezése néhány ellenzéki politikusnak csípte a szemét, mert utoljára Sztálin uralma idején hívták így a későbbi Népköztársaság útját. Őket a generálmisszimuszra emlékeztette az elnevezés. (Vannak, akik csak a szépre emlékeznek, mások meg folyton a rosszra!)

A Sugárútra költözött az Erzsébet térről egy napra a szabadtéri kiállítás is. Öt színpadon váltják egymást az énekesek és a zenekarok este fél 9-ig. A Hősök terén 9-kor kezdődik a Szent István napi ünnepi táncköltemény az ország születéséről, melyet az MTV élőben közvetít.

Szóljon hozzá!