ZETApress

hírportál

Lesz benne spiritusz!

Műgyűjtők, pálinkások, dizájnimádók! A Rézangyal pálinkás csapat kezdeményezésére a Várfok Galéria fiatal tehetségeket felfuttató filiáléjával, a Spiritusz Galériával együttműködésben hamarosan művészi koncepciókkal átitatott, újraértelmezésekkel ágyazott pálinkás palackok látnak napvilágot ? tudatta Németh Andrea Lulu.

S hogy mit is láthatunk? ? Olyan rendhagyó művészeti pályázatra hívtuk a galéria művészeit, melynek célja a Rézangyal Art Collection létrehozása és bevezetése. Ez azt jelenti, hogy egy-egy pálinkánk inspirálására a jelentkező művészek egyedi és rendhagyó műtárgyakat alkotnak ? mondta el Maros Kata, a Rézangyal termékfejlesztési vezetője.

A Spiritusz Galéria február végén záródó Tiszta-szesz című kiállításának tematikája és hangulata kellemesen inspiráló közeg volt a pálinkák kóstolásához, az ízek kiválasztásához és természetesen a palackokkal való kéz-közeli találkozáshoz is.

A Spiritusz Galéria ezzel a pályázattal is új utakat akar találni a kortárs képzőművészek számára a jelenkori vizuális kultúrára többé-kevésbé ?szomjazó? közönséghez, valamint az üzleti, kereskedelmi területeken kreatív üzletemberekkel, szakemberekkel való együttműködéshez ? hangsúlyozta Iványi Bianca, a Spiritusz Galéria vezetője.

A gyümölcsöző együttműködés végeredménye pedig tartalomhoz a forma, vagyis egyedi kézjeggyel ellátott, limitáltan sokszorosított, pálinka ihlette kortárs műalkotás. A Spiritusz tíz fiatal alkotója, festők, szobrászok, fotósok vállalkoznak e különleges művészeti megnyilvánulásra: Abonyi Alma, Appelshoffer Péter, Zhenia Bozukova, Elek Judit Katalin, Harsányi Réka, Jahoda Réka, Korcsmár Eszter, Kútvölgyi Léna, Szemethy Orsi, Tesch Katalin mind pályakezdők, ám fiatal koruk ellenére szinte kivétel nélkül díjakkal, kiállításokon, kollekciókban való szereplésekkel büszkélkedhetnek. Április elején megmutatják a nyertes műtárgyakat, melyek közül az első sorozatok májusban meg is vásárolhatók. Legyünk hát résen, érdemes!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pálinka a Városházánál | ZETApress

Szóljon hozzá!