ZETApress

hírportál

Kérdeztem – Válaszoltak

Tíz év száznál is több megjelent interjújából ragadott ki 32-t Szarvas István. A pécsi székhelyű Hetedhéthatár budapesti tudósítója a lap 1997-es indulása óta tette fel kérdéseit különböző rendű-rangú ismerőseinek. Kérdeztem – Válaszoltak című interjúkötete ezer példányban jelent meg a Héthatár Bt. kiadásában a Hetedhéthatár-füzetek 11. darabjaként.

Ízelítőként álljon itt a válaszoltak listása. Faludy György és Bródy János Kossuth-díjasok, Horn Gyula, Orbán Viktor és Medgyessy Péter miniszterelnökök, Holló András, Lomnici Zoltán és Szili Katalin közjogi méltóságok, Lévai Katalin, Fónagy János, Kovács László és Gyurcsány Ferenc miniszterek, valamint Lakshmi Puri indiai és Judith Varnai Shorer izraeli nagykövet asszonyok képviselik a politikát.

Az akadémikusok és tudósok közül Vizi E. Szilveszter, Pungor Ernő, Lámfalussy Sándor, Kornai János, Kádár Béla, Kovács Árpád, Roóz József és Papanek Gábor is válaszolt Istvánnak, s az utóbbi a laudációt tartotta a mai könyvbemutatón az IPOSZ Székházban. A cégvezetőket és polgármestereket Zwack Péter, Kovács Gyula, Takács Ildikó és Babák Mihály, míg a sportot, ebből is az öttusát Vörös Zsuzsa, Klaus Schormann és Kerekes Sándor ? aki kanadai otthonából jött vissza a bemutatóra az óhazába ? képviseli a könyvben. Makara Mihály és Böszörményi Klára orvosokkal és Habsburg Ottó királyi herceggel is olvashatunk egy-egy beszélgetést.

A címlapon és a hátsó borítón látható festmények Ágota Mandelot alkotásai. A szerző unokatestvére 1956-ban került külföldre, először Ausztriába, majd onnan Brazíliába ment. ’58-tól Párizsban folytatott tanulmányokat, ahol festett és kerámiázott, majd ’60-ban visszatért Brazíliába. Sao Paolóban alkot. ’76-tól tagja a bridzsválogatottnak, 13-szoros brazil bajnok. Férje üzletember, fia és lánya, valamint két unokája él a déli féltekén.

A szerző jövőre újabb köteten gondolkodik. Idén már három interjút is elkészített a folyóiratnak Czakó Borbála londoni nagykövettel, Újhelyi István ex-államtitkárral és Budai Bernadatt kormány-szóvivővel. Juhász Judittal, az Antall-kormány szóvivőjével is elbeszélgetett már, így a két szóvivő bizonyára egymás mellé kerülhet a következő kötetben. Reméljük, hogy ehhez is fog szponzorokat találni! Az első kötet egyik támogatója a Tourinform Szarvas volt. Vajon miért?

3 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Könyvbemutató Kanadában | ZETApress
  2. Szarvasi beszélgetés | ZETApress
  3. István újra kérdezett | ZETApress

Szóljon hozzá!