ZETApress

hírportál

Szarvasi beszélgetés

Szarvas István: Kérdeztem ? válaszoltak című riportkötetéről 2008 májusában mi is beszámoltunk. A pécsi Héthatár Bt. kiadásában megjelent Szarvasi beszélgetésben most arról olvashatunk, miként fogadták a könyvet Szarvason és Montrealban.

A szerző már 2008-ban gondolkodott a folytatáson, mivel addigra három interjút is elkészített a folyóiratnak Czakó Borbála londoni nagykövettel, Újhelyi István államtitkárral és Budai Bernadatt kormányszóvivővel. Juhász Judittal, az Antall-kormány szóvivőjével is elbeszélgetett már, így a két szóvivő egymás mellé kerülhet majd a következő kötetben.

Most mégsem ez készült el, hanem a 2008-as kötet fogadtatásáról olvashatunk. A könyvből Babák Mihály szarvasi polgármesternek, Szenes János szarvasi főszerkesztőnek és Szarvas Istvánnak, az interjúkötet szerzőjének 2008. novemberi szarvasi beszélgetését ismerhetjük meg ? írtam a szerkesztői ajánlásban.

S ha már a szarvasi beszélgetés a 2008-as interjúkötet fogadtatásáról szólt, jelen kiadványunk rendhagyó módon az októberi beszélgetés fogadtatásával induljon. A reflexió a Newjság 2008. november 28-i oldalán jelent meg, s a beszélgetés illusztrációjaként készült fotók ugyancsak az ő szerzeményük.

Nemcsak Szarvasra, de Montrealba is kilátogatunk. 2009 őszén István Kerekes Sándor vendégeként Kanadában járt, s ott is bemutatta könyvét. A városházi fogadáson és könyvbemutatón egyaránt szó esett a főkormányzónő 2008-as budapesti látogatásáról. István akkor interjút kért Őexcellenciájától, melyet a könyvben ugyancsak olvashatunk.

A címoldalon és a belső borítón lévő fotókat Takács Miklós 2003-ban kiadott Szarvas című könyvéből kaptuk. A felvételeket Bakula János készítette. A könyvben felhasznált további képek és szövegek eredete: EuroAstra, Hetedhéthatár, Közéleti Krónika, MÚOSZ, Newjság, Szarvas és Vidéke, Zetapress, Zuglói Lapok.

A kötetben Babák Mihály, Böszörményi Klára, Kerekes Sándor, Michaelle Jean, Papanek Gábor és Szenes János szólal meg. A borítólapon látható festmények Ágota Mandelotnak, a szerző Brazíliában élő unokatestvérének alkotásai. A tervezés a zmesi néven ismert Zoltán fiam munkája.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Jobb később, mint soha! | ZETApress
  2. István újra kérdezett | ZETApress

Szóljon hozzá!