ZETApress

hírportál

István újra kérdezett

Szarvas könyvborítóJanuár 30-án, csütörtökön Szarvas István 70. születésnapján jelent meg Újra kérdeztem ? Válaszoltak! című riportkötete a szerző magánkiadásában. Tervezője és szerkesztője Zoltán fiam és jómagam voltunk. A könyv a 2008-ban megjelent Kérdeztem ? Válaszoltak interjúkötet folytatása lett.

A 2008-as könyvben a Hetedhéthatár magazinnak készült beszélgetéseiből gyűjtött a budapesti szerző harminckettőt. Művét Szarvason és Kanadában is bemutatták, erről 2010-ben a Szarvasi beszélgetés című kiadványunk született. István azóta újra kérdezett, s most újabb 27 interjúja olvasható. A fotók a szerző archívumából származnak, címoldalán Szarvas István Oláh Györggyel beszélget.

Legújabb könyvünkben Zalán Barnabás, Horváth Rudolf, Zsoldos Olga, Antonio Baptista Martins, Geleji Frigyes, Rubicsek Sándor, Kovács Magda, Perczel József és Szuzuki Oszamu a múlt században, míg Laczkovich Géza, Takeucsi Hiszasi, Gundel Takács Gábor, Veiszer Alinda, Réthelyi Miklós, Papanek Gábor, Fekete Ferenc, Papp György, Oláh György, Pálinkás József, Erdő Péter, Szarvas István atya, Juhász Judit, Horváth István, Máthé Gábor, Kokas Katalin, Kárászy Szilvia és Szarvas József az ezredfordulót követően adott interjút Istvánnak. Közülük két Gábor: Máthé és Papanek is megjelent a Fészek Művészklub Kellér-szalonjában a tegnap esti könyvbemutatón, ahol a ?hetvenkedő? riportert Temesi László író ? újságíró kérdezgette. Közben Géczy Dorottya és Szóka Júlia művésznők dalaikkal szórakoztatták a megjelenteket.

A könyvbemutatón szóba került, hogyan lett a szerző 1997-ben az akkor induló Hetedhéthatár magazin munkatársa. A pécsi portált tegnap Komlós Attila szerkesztő képviselte, aki már 2012. márciusban beszélgetett erről Istvánnal. Akkori interjúja idekattintva olvasható. Az évek óta tervezett pápa-interjúhoz István segítséget kért a miniszterelnök-helyettestől és a bíborostól is a kérdések megfogalmazásában és továbbításában, de előrelépés azóta sem történt. Várja az új amerikai nagykövet megérkezését is az Obama elnökkel tervezett interjú elkészítéséhez.

3 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Érdemérem Kerekesnek | ZETApress
  2. Mentősregény nyomtatásban | ZETApress
  3. 1997-től Héthatárban | ZETApress

Szóljon hozzá!