ZETApress

hírportál

Könyvtárak Angyalföldön

Ma délelőtt ünnepélyesen átadták a felújított Lehel utcai könyvtárat. Az eseményen köszöntőt mondott Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, Holopné Schramek Kornélia, a XIII. kerület alpolgármestere és Dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

Közreműködtek a XIII. kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola növendékei Szalatnyai Erika énektanár vezényletében. A könyvtárban megtekinthettük Dévényi János ötvösművész tárlatát. A felújítási munkálatokat a BÉS Kft. és a Top-Tischler Bt. végezte Jakab Csaba belsőépítész tervei alapján.

Csomós Miklós szívesen jár könyvtárakba, kollégaként tekint a könyvtárosokra. Egyetemi hallgatóként egyszer évet halasztott az ELTE-n, s hogy addig is a kollégiumban maradhasson, elvállalta a könyvtárosi feladatokat. Vasárnap-hétfőn Schmitt Pál államfővel hivatalos úton Londonban járt, de a feszített programokban könyvtárlátogatás nem szerepelt. Mint kérdésemre elmondta, alig kétórás szabadidejében inkább a fővárosban sétálgatott.

Angyalföld rövidesen újabb könyvtárral gazdagodik. Az alpolgármester-asszony elmondta, hogy április 15-re kerületi önerőből elkészül a Radnóti Miklós Művelődési Központ, röviden csak RAM. A Pannónia, Vág, Kárpát és Bessenyei utcák által bezárt területen épülő komplexumban a kerület helyet biztosít a fővárosnak egy új fiókkönyvtár létrehozásához.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. RaM Colosseum | ZETApress
  2. Megnyílt a Radnóti Könyvtár | ZETApress

Szóljon hozzá!