ZETApress

hírportál

Megnyílt a Radnóti Könyvtár

Új könyvtár avatásán voltunk ma délben a XIII. kerületben, a Vizafogón. A Pannónia utcai és a Tátra utcai tagkönyvtárak március 21-vel bezártak, mától új helyen, a Pannónia utcai RaM-ban a két könyvtár összevonásával megalakult az új, modern Radnóti Miklós Könyvtár.

Az eseményt Halasi Edina könyvtárvezető moderálta. Köszöntőt mondott Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, Holopné Schramek Kornélia, a XIII. kerületi önkormányzat alpolgármestere és Dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

Három hónapja már voltunk Angyalföldön könyvtáravatón. Január 21-én, pénteken a Lehel utcai fiókkönyvtár fejlesztését ünnepeltük ugyanezzel a stábbal, most viszont egy új épületben egy új könyvtár megvalósulását, ahol ma 300 m2-en 18 ezer példányos fiókkönyvtár nyílt meg délután fél 3-kor. Negyedéve is egy kiállítást láttunk, most is. Kovácsné Huczkó Mária: Erdély című képei sorakoztak a falakon.

A múlt csütörtökön átadott épület négylevelű lóheréhez hasonlít, s mindegyik szirma a kultúrával kapcsolatos. Az egyik szárny színház, s itt az Experidance lelt állandó otthonra. Ők a pénteki házavató premieren már bemutatták a Forrás produkciót. A másik szárny a könyvtár, a harmadik egy rekreációs központ, míg a negyedik az étterem. S hogyan függ össze ez is a kultúrával? Természetesen úgy, hogy táplálkozni is mindenütt kulturáltan kell!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Radnóti a Radnótiban | ZETApress

Szóljon hozzá!