ZETApress

hírportál

Alinda Zárórája

Érdekel még valakit egy ötvenperces beszélgetés? A Záróra elmúlt négy és fél éve arra utal, hogy vannak néhányan. Ők mind láthatják, hogy mi történik a stúdióban, hiszen nem vágunk ki az interjúkból pici részeket sem. Csak azt nem tudhatják, mi történik előtte és utána.

Eddig egyetlen olyan vendégünk volt, aki faképnél hagyott bennünket még a felvétel megkezdése előtt. Nem tudtunk kompromisszumot kötni az érintendő témák tekintetében. Merthogy nálunk ilyen nincs. Aki eljön, attól mindent meg lehet kérdezni; persze nem köteles mindenre válaszolni. Ez az első alapszabály. Van, akit hiába hívtunk többször is, tán éppen ezért ? írta Veiszer Alinda: Záróra című könyvében.

Az Alexandra Kiadó gondozásában a napokban jelent meg a fiatal tévé-riporternő Záróra ? Harminc őszinte beszélgetés című kötete, melyet tegnap este mutatott be a Károly körúti Alexandra Könyvesház Irodalmi Kávézójában. A szerző beszélgetőtársa Kepes András volt. A könyvben olvasható interjúk a Magyar Televízió Záróra című műsorában elhangzott beszélgetések szerkesztett változatai.

Néhány villanás egy eltűnésre hajlamos műfajból: egy tévéműsorból. Több mint félezren ültek már a Veiszer Alindával szemközti székben 50, többnyire megrázóan rövidnek tűnő percig azért, hogy pályájukról, életükről, reményeikről és kudarcaikról beszélgessenek valakivel, akiről nem tudtak sokkal többet, mint azt, hogy érdeklődik utánuk. Gondolkodók, tudósok, művészek, sportolók, egyszóval a magyar közélet kiválóságai szólalnak meg a válogatásban, mely izgalmas és gondolatébresztő keresztmetszetet nyújt Veiszer Alinda műsoráról.

A kötetben olvasható beszélgetések interjúalanyai: Rófusz Ferenc, Garas Dezső, Freund Tamás, Pogány Judit, Nádasdy Ádám, Járai Zsigmond, Szász János, S. Hegyi Lucia, Jankovics Marcell, Snétberger Ferenc, Jókai Anna, Benedek Miklós, Pálinkás József, Sebestyén Júlia, Almási Tamás, Gyurgyák János, Hacki Tamás, Anisits Ferenc, Bereményi Géza, Melocco Miklós, Oplatka András, Bányai Éva, Schwajda György, Haumann Péter, Ferber Katalin, Skardelli György, Bán János, Tulassay Tivadar, Stohl András, Vitray Tamás.

Veiszer Alinda ötödik éve vezeti az m2-n késői időpontban sugárzott Záróra című műsort. Eddig hatszáz beszélgetést készített a magyar társadalom, kultúra, tudomány, sport meghatározó szereplőivel. Nevéhez fűződik a Miért? ? Műsor a történelemről című sorozat, valamint a Nyugat 100 vetélkedő és a Radnóti 100 ismeretterjesztő sorozat is. Kulturális-közéleti újságírói pályáját a Kultúrházban kezdte hét évvel ezelőtt. Azóta számtalan kerekasztal-beszélgetés, közönségtalálkozó és rendezvény házigazdája. Munkáját több díjjal is elismerték, így a Nők a médiában, a Prima Junior, a Story Érték, a Bossányi Katalin-, valamint a Kovácsi-díj tulajdonosa. December 3-án Prima Primissima Díjat kapott a Magyar Sajtó kategóriában.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Alindát kifaggattuk | ZETApress
  2. A Záróra Ráadása | ZETApress

Szóljon hozzá!