ZETApress

hírportál

A Záróra Ráadása

Veiszer Alinda: Ráadás ? Ami a Zárórából kimaradt című kötetét tegnap este mutatták be a Károly körúti Alexandra Irodalmi Kávéházban. A szerzővel Bárdos András beszélgetett. Az 520 oldalas kötet az Alexandra Kiadó gondozásában a napokban jelent meg.

Veiszer Alinda neve az m2-n késői időpontban sugárzott Záróra című műsorral vált széles körben ismertté. Több mint hatszáz beszélgetést készített a magyar társadalom, kultúra, tudomány, sport meghatározó szereplőivel. Nevéhez fűződik a Miért? ? című műsor, A történelemről című sorozat, valamint a Nyugat 100 vetélkedő és a Radnóti 100 ismeretterjesztő sorozat is.

Kulturális-közéleti újságírói pályáját a Kultúrházban kezdte kilenc évvel ezelőtt. Azóta számtalan kerekasztal-beszélgetés, közönségtalálkozó és rendezvény házigazdája. Munkáját több díjjal is elismerték, így a Nők a médiában, a Prima Junior, a Story Érték, a Bossányi Katalin-, valamint a Kovácsi-díj tulajdonosa. 2010-ben Magyar Sajtó kategóriában megkapta a Prima Primisissma Díjat, 2012-ben pedig a Magyar Tudományos Akadémia Akadémiai Újságírói Díját.

Bár a népszerű Záróra című műsor keretein belül Veiszer Alinda már nem készít új interjúkat, kíváncsisága, amellyel a körülötte lévő világra és a benne élő alkotó, gondolkodó, érző emberekre figyel, semmit sem változott. 2010-ben 30 őszinte interjúját olvashattuk, melyet ebben a kötetben 18 új interjú követ: ismert és elismert emberek vallanak életükről, karrierjükről, sikereikről és kudarcaikról. Közöttük sokan egyáltalán nem vagy csak ritkán adnak interjút, kamera elé pedig végképp nem ülnének.

Veiszer Alinda új kötete ismét a sokszínűség jegyében készült: megszólalnak benne a tudomány, a közélet és a művészetek képviselői is. A 18 alany: Baló György, Geréb Ágnes, Tokody Ilona, Tarr Béla, Gárdi Balázs, Ludassy Mária, John Lukacs, Sára Sándor, Lányi András, Hernádi Zsolt, Bor Zsolt, Buzsáki György, Benedek Tibor, Adamis Anna, Csukás István, Nepp József, Portisch Lajos és Psota Irén. Érdemes meghallgatni mindegyiküket!

Szóljon hozzá!