ZETApress

hírportál

Szeress most! ? a temetőben

A felvétel ? 2

Tegnap megírtam, hogy ?03. decemberében filmszerepet kaptam a Szeress most! ? 33-ik részében. Egy gyászoló apát, Liszka Pétert kellett a megkeresés után egy héttel eljátszanom Elek Ottó rendezésében. Filmbéli leányomat, Viktóriát Balla Iván ledobta a tetőről, de a gaztettet öngyilkosságnak álcázta. Cinkotán 17-én, szerda reggel került sor a temetésre, ahol filmbéli hitvesem, Éva ? a szintén amatőr Kovácsné Szőllősi Judit ? keservesen sírt a sírnál mellettem. Dávid Kis Ferenc játszotta a papot, s ő nyilvánított részvétet legelőször a beszentelés után.

A hatvanas éveit taposó színművész az átállás közben régi szerepélményeiről mesélt. Egy gyárban kellett sérültet alakítania egy munkavédelmi oktatófilmben. Szerepe szerint a védőeszköz hiánya miatt súlyos fejsérülést szenvedett. Mire kisminkelték, épp ebédszünet lett, s a dolgozók ? mert a filmforgatás miatt sem állt le a gyár ? kiözönlöttek az udvarra. A smink olyan élethűre sikerült, hogy az udvaron dohányzó művésznek mindjárt mentőt akartak hívni. Csak nehezen értették meg, hogy szó sincs igazi sebről, mindez csak a sminkesek munkáját dicséri. Igaz, utána már mindegyikük autogramot kért a neves művésztől.

Jómagam Konrád Melinda ? Nagy Enikő ? részvétnyilvánítását fogadtam, akivel szerepem szerint korábban nem találkoztam. ? Nagyon köszönöm – mondtam sírással küszködve. ? A lányunk sokat mesélt magáról. Nagyon szerette magát. És tisztelte… ? folytattam, amikor kezet nyújtott nekünk. ? Ha bármiben segíteni tudok? akármiben? ? ajánlotta együtt érzően. ? Sajnos nem tud? ? sóhajtottam. ? Hiába minden ? fejeztem be a társalgást, miközben a belém karoló Éva újra felzokogott. A pár perces jelenetet ? a félnapos elfoglaltságot ? egy hónappal később ugyan, de jól megfizették. A bruttóból egy ügynökség is levonta a saját részesedését közvetítői díjként. A főszereplőkkel együtt szállítottak mikrobusszal a palotai stúdióból a cinkotai temetőbe és vissza. Tőlük tudtam meg a két nappal későbbi leállásukat is.

Holnap este lesz az évzáró buli, s utána többhetes szünet következik ? mondta a Konrád Jánost alakító Harmath Imre. ? Sajnos csak a negyedét kapjuk az állásidőre az eddigi pénzünknek ? tette hozzá az Ivánt játszó Tóth Roland. ? A forgatás csak január közepén folytatódik ? mondták, s ezért is furcsálltam a Blikk pénteki híradását.

Váratlanul érte a szereplőket a bejelentés a záró bulin ? írta meg a bulvárlap. ? Mindannyian megdöbbentek, amikor megtudták, hogy a forgatás bizonytalan időre abbamarad. Karácsony előtt ez nagyon rosszul jött mindannyiuknak, mert sokan egzisztenciális gondok elé néznek ? derült ki a pénteki írásból.

Az elkövetkező hetekben még többször foglalkozott a napilap a sorozattal. Minden héten újabbnál újabb információt adott közre. Előbb arról írt, hogy talán mégis folytatódik valaha a forgatás, később arról, hogy talán január végén indul újra, végül január közepén hírül adták, hogy már a következő hét elején forgatni fognak. Ugyanakkor folytatták tehát, amit a főszereplők már a záró buli előtti, december 17-i napon velem együtt tudtak, de a Blikk ezt friss hírként tálalta január közepén.

Közben az akkor még a hétvégeken sugárzott sorozat is leállt pár hétre, majd nyár elején újra abbamaradt. A jelenet, melyben szerepeltem, csak 2004. augusztus végén került adásba. Jól mutattunk a téli gyászruhában, fekete nagykabátban a képernyőn a nyár végi kánikulában. Addigra már a forgatás is rég befejeződött ? Zita lányom az utolsó részben, Alexa és Tibor esküvőjén statisztált egy dél-pesti templomban ?, de a sorozat csak a következő évben futott ki a képernyőn.

A kaszkadőrlány állítólag egymilliót kapott volna, ha Viktóriaként őt dobják le a Flórián téri tízemeletes ház tetejéről, de a felvételt megelőző napon kificamodott a bokája. Helyette így egy bábut dobtak le, s megspórolták vele az egymilliót. Sajnos nem derült ki a filmben, hogy Iván volt a lányom gyilkosa, így nem lett bírósági tárgyalás sem az ügyből, s a sorozatba sem térhettem vissza. Kár pedig, mert szívesen beültem volna gyászoló apaként a tárgyalóba, s néhány keresetlen szót is mondtam volna, ha azt is jól megfizetik. Később, 2005. szeptemberében két jelenetben, két forgatási napon volt szöveges szerepem a Barátok közt című sorozatban, de ez már egy másik történet lesz valamikor.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Szellemjárás Ráckevén | ZETApress
  2. Tamás után Ádám a főbarát | ZETApress

Szóljon hozzá!