ZETApress

hírportál

K&H-milliók a gyermek-egészségügynek

6,1 milliós támogatás a vidéki gyermek-egészségügyi ellátásnak: Baja, Baktalórántháza, Berettyóújfalu, Nagykanizsa, Orosháza és Polgár gyermek-egészségügyi ellátásának javításához járult hozzá a K&H gyógyvarázs program a 2014-es karácsonyi támogatásaival ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón.

A három kórház és három mentőállomás összességében több mint hatmillió forint értékű orvosi eszközöket, műszereket kap. A támogatott intézmények közül három a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben végzi mindennapi működését. A bajai Szent Rókus Kórház, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház, valamint a baktalórántházi, az orosházi és a polgári mentőállomás kapta a K&H gyógyvarázs karácsonyi támogatásait.

A hat intézmény összesen hatmillió 136 ezer 042 forint értékű eszközökkel és műszerekkel gazdagodva végezheti gyógyító tevékenységét a jövőben. ? A tavaly karácsonyi ajándékokra szánt összegből, illetve dolgozóink karácsonyi vacsora felajánlásából összesen hat intézményt tudtunk most támogatni, több mint hat millió forint értékben. Ezzel 24-re nőtt a K&H gyógyvarázs 2014-es támogatott intézményeinek száma, míg az adományozott összeg átlépte a 27 millió forintot. A modern eszközökkel és műszerekkel hozzájárulhatunk a gyors és pontos diagnosztikához, a hatékony kezeléshez, a mentősök, orvosok és ápolók okos döntéseihez, így pedig lerövidíthetjük a kis betegek számára a gyógyulási időt, hogy mielőbb visszatérhessenek otthonaikba, családjuk, barátaik körébe és teljes életet élhessenek ? mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója az ünnepélyes átadón.

A K&H az elmúlt 11 év során 520 millió forinttal járult hozzá, a magyar gyermekegészségügy javításához, a gyermekek mielőbbi gyógyulásához. A karácsonyi ajándékokra szánt összeget a K&H gyógyvarázs indulása óta, immár 11 éve ajánlja fel a program javára. A karácsonyi támogatás révén az elmúlt évek során összesen 42 intézmény működését segítette, 92 millió forint értékű eszközökkel. Az idei évben az ötmillió forint karácsonyi támogatás felhasználásáról a nagyközönség dönthetett, online közönségszavazással. A jelöltekre a három és fél hét alatt közel hatvanezer szavazat érkezett. Ezek eredményeképp másfél-másfél millió forinttámogatásban részesült a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház és Polgár Mentőállomás, míg egy-egymillió forintértékben a bajai Szent Rókus Kórház és a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház vásárolhatott orvosi eszközöket.

A karácsonyi támogatás ötmillió forintjához adódott még hozzá a K&H dolgozók önkéntes karácsonyi vacsora felajánlása, amikor is saját céges karácsonyi vacsorájuk költségével támogatják a gyermek-egészségügyet. Ebből a felajánlásból idén 1,1 millió forint gyűlt össze, amelyből a baktalórántházi és az orosházi mentőállomás vásárolhat mentési eszközöket. A két karácsonyi támogatás révén a K&H hozzávetőleg 10-12 ezer beteg gyermek gyorsabb és hatékonyabb vizsgálatához, ellátásához járul hozzá országszerte. ? A karácsonyi támogatottak közül három intézmény ? a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, valamint a baktalórántházi és a polgári mentőállomás ? hátrányos helyzetű kistérségben végzi munkáját, a tavalyi évtől pedig a K&H kiemelt figyelemmel kezeli ezeket a kistérségeket és az ott élő gyermekeket. A hátrányos helyzet és a rossz egészségügyi állapot ugyanis sajnos együtt járnak. A gyermekhalálozások és egészségi problémák 30-50%-a hozható összefüggésbe a szülők hátrányos társadalmi-gazdasági helyzetével. Éppen ezért a hátrányos helyzetű régiókban gyógyító munkát végző intézményeknek talán még nagyobb szükségük van a segítségünkre ? tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

? Sajnos munkánk során sokszor olyan gyerekekkel találkozunk, akik fájdalmuk, betegségük vagy sérülésük miatt sírnak, szenvednek. Most a K&H gyógyvarázs pályázatnak köszönhetően mentőállomásunk olyan eszközökhöz jutott, amelyekkel a kicsik fájdalmát enyhíthetjük, ellátásukat biztonságosabbá, gyorsabbá, hatékonyabbá tehetjük. Az új légútleszívó készülékek segítségét az újraélesztések során, a végtagrögzítőket baleseti ellátásoknál tudjuk használni kis pácienseink javára, javítva ezzel életkilátásaikat. A berendezések beszerzése költséges dolog, nagyon emberséges gesztus a K&H Bank részéről, hogy ilyen segítséget nyújtanak! ? mondta el Varga János, a polgári mentőállomás vezető mentőtisztje.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kétmillió sportszerekre | ZETApress
  2. K&H macik Csepelen | ZETApress

Szóljon hozzá!