ZETApress

hírportál

Kétmillió sportszerekre

A gyermek-egészségügy támogatása mellett közel kétmillió forint sporteszköz-támogatás érkezett az Abaúj-hegyközi, a Bodrogközi és a Sellyei kistérség oktatási intézményeinek. Az alsóberecki óvoda, valamint a gönci, a sellyei, a tiszakarádi és a vajszlói általános iskola lettek a K&H a hátrányos helyzetűekért program sporteszköz-pályázatának díjazottjai.

A K&H Csoport felajánlása nyomán az öt intézmény együttesen kétmillió forint értékű támogatásban részesül. A KSH 2012-es adatai alapján Magyarországon a legszegényebb kétmillió emberből 700 ezer gyerek, a rászorulók pedig leginkább a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben élnek. A K&H a legelmaradottabb térségekben élő gyermekek életminőségének javítására indította el 2014 őszén K&H a hátrányos helyzetűekért programját, és hirdette meg sporteszköz-pályázatát, amin a 47 leghátrányosabb helyzetű kistérség közül az Abaúj-hegyközi, a Bodrogközi és a Sellyei kistérség óvodái és általános iskolái pályázhattak sportszerekre és mozgáskoordinációt fejlesztő eszközökre.

? Ügyfeleink és partnereink jelzése alapján tavaly ősszel átfogó kezdeményezést jelentettünk be a rászorulók megsegítésére, amely átível a K&H eddigi támogatási területeinek mindegyikén, így a gyermekegészségügy, a sport, az előadó-művészet és a fiatalok oktatása területén is ? mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. ? A K&H a hátrányos helyzetűekért program egyik eleme a sporteszköz-beszerzési pályázat is, amellyel a legelmaradottabb régiókban élő gyerekek fizikai jól-létéhez, egészség-prevenciójához, mozgáskoordinációjának fejlesztéséhez kívánunk hozzájárulni ? tette hozzá a főkommunikátor.

A hátrányos helyzetű kistérségek településein általában az iskolaudvar, vagy az iskola tornaterme az egyetlen sportolásra alkalmas helyszín. Márpedig ezen gyerekek számára kiemelten fontos a délutáni sport, amely a közös időtöltés, szórakozás mellett hozzájárul testi, lelki fejlődésükhöz, egészségükhöz, és egyfajta kiemelkedési lehetőséget is jelent a tehetségesek számára. A K&H sport-eszköz pályázati felhívásra összesen 25 pályázati anyag érkezett a három érintett kistérségből. A K&H a hátrányos helyzetűekért program szakmai tanácsadó testülete közülük választotta ki az öt nyertest, akik összességében közel kétmillió forint értékű sportszereket kapnak. A nyertesek: Berecz Károly Óvoda, Alsóberecki (Bodrogközi kistérség) ? 93.820 forint; Károlyi Gáspár Általános Iskola, Gönc (Abaúj-hegyközi kistérség) ? 494.276 forint; Sánta Erzsébet Általános Iskola, Tiszakarád (Bodrogközi kistérség) ? 499.723 forint; Kiss Géza Általános Iskola, Sellye (Sellyei kistérség) ? 500 ezer forint és Kodolányi János Általános Iskola, Vajszló (Sellyei kistérség) ? 408.390 forint.

? A K&H 2010 óta kínál ügyfeleinek úgynevezett társadalmilag felelős alapot, amellyel az ökológiai és társadalmi kihívásokra kívánja felhívni a figyelmet. Tavaly ezt a hagyományunkat folytatva bocsátottuk ki a K&H mozdulj! tőke-védett alapot, amely világszintű, a sporteszközgyártásban érdekelt nagyvállalatok részvényeinek árfolyam-emelkedése után nyújt hozamot ? monda Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója. ? Az alap azonban nemcsak egy kedvező befektetés, hanem egyben része a K&H a hátrányos helyzetűekért programnak is, így az alap bevételéből kétmillió forintot adományozunk az ország hátrányos helyzetű térségeinek iskolái és óvodái számára, hogy ezek a fiatalok egészségesebb, teljes életet élhessenek ? tette hozzá a vezérigazgató.

? Az Abaúj-Hegyközi, a Bodrogközi és a Sellyei kistérség meghatározó jegye az aprófalvas jelleg, ahol a lakosság elvándorol vagy elöregedik. Az ott élők ? köztük az iskolás gyerekek ? sportolási és kikapcsolódási lehetőségei erősen korlátozottak ? mondta el Tibori Tímea, az MTA senior kutatója, a K&H a hátrányos helyzetűekért program külsős szakmai tanácsadója. ? A sikeres pályázók arra vállalkoznak, hogy a helyi közösségek különböző korcsoportjai között a sportoláson keresztül aktív kapcsolatot teremtsenek, és ezzel hozzájáruljanak a helyi közösség tagjainak integrációjához. Reméljük, ez az elnyert sporteszközök segítségével sikerül is! ? bizakodott a kutató. A K&H a hátrányos helyzetűekért program létrehozása során a K&H szakmai együttműködést alakított ki az EMMI Társadalmi Felzárkóztatásáért Felelős Helyettes Államtitkársásával.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként ? országosan több mint négyezer munkatársával ? a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy egymillió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül.

A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen négyezer magyar beszállítónak és mintegy hétszáz banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt tíz évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

Szóljon hozzá!