ZETApress

hírportál

K&H macik Csepelen

Csepeli eszközökA február 17-i 6,1 milliós támogatás után újabb 10,2 millió forint megy a bankkártyás vásárlásokból a beteg gyerekeknek. Több mint tízmillió forint gyűlt össze a K&H gyógyvarázs javára a Mastercard bankkártyákkal történő vásárlások után ? tudtuk meg délelőtt az OMSZ csepeli mentőállomásán.

A támogatásból a Hetényi Géza Kórház és a Flór Ferenc Kórház, valamint a balmazújvárosi, a csepeli, a komáromi, a kunszentmártoni és a zalaegerszegi mentőállomás vásárolhat orvosi műszereket. Az eszközök évente mintegy hatezer beteg gyermek ellátását segítik. A K&H Csoport a magyar gyermekegészségügy elkötelezett támogatójaként 2004 óta járul hozzá a kórházak és a mentőállomások eszközparkjának fejlesztéséhez ? K&H gyógyvarázs jóvoltából eddig 295 gyermek-egészségügyi intézmény részesült több mint 520 millió forint támogatásban. A program szerves részét képezi a K&H gyógyvarázs kártyaprogram is, melynek keretében a Bankcsoport 9 éve különít el egy bizonyos összeget a MasterCard bankkártyákkal történő vásárlások után saját bevételéből. A 2014 során összegyűlt 10,2 millió forint öt mentőállomás és két kórház munkáját segíti, hogy a mentősök és az orvosok megfelelő műszerekkel tudják meghozni okos döntésüket.

? Bankkártyás ügyfeleink minden egyes kártyás vásárlásukkal hozzájárulnak a magyar gyermekegészségügy fejlesztéséhez, méghozzá úgy, hogy számukra ez semmiféle plusz költséget nem jelent. Köszönjük tehát eddigi kártyahasználatukat, reméljük, hogy a jövőben segítségükkel még több intézményt tudjunk felszerelni korszerű eszközökkel, és minél több kis beteg mielőbbi gyógyulásához, teljes életéhez járulhatunk hozzá ? mondta Bőczén Patrik, a K&H Csoport Ügyfélmenedzsment főosztályának vezetője. Az idei támogatottakkal együtt 38-ra nőtt azon gyermek-egészségügyi intézményeknek a száma, amik az elmúlt 9 évben összesen 90 millió forintot kaptak a K&H ügyfelek kártyás vásárlásainak köszönhetően. Borbély Lénárt csepeli polgármester arról beszélt, hogy tavaly egy új mentőautót ajándékoztak a csepeli állomásnak, s a kerület tulajdonába vett szakorvosi rendelőintézetben újra indult a 12 éve megszüntetett gyermeksebészet és -traumatológia.

Ajándékozók és ajándékozottakA 2014-es K&H gyógyvarázs kártyaprogramban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház és a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, valamint a balmazújvárosi, a csepeli, a komáromi, a kunszentmártoni és a zalaegerszegi mentőállomás vásárolhatott magának új orvosi műszereket és berendezéseket. Az eszközök évente mintegy hatezer beteg gyermek ellátásához járulhatnak hozzá. A legnagyobb értékű műszert a kistarcsai Pest Megyei Flór Ferenc Kórház kapta ? az Infant Flow készülék nemcsak figyeli a gyermekek légzését, de szükség esetén lélegezteti is őket. A szolnoki Hetényi Géza Kórház a gyerekek antibiotikus kezelését és infúziós ellátását segítő fecskendős infúziós pumpát vásárolhatott, míg a mentőállomások a gyermekek minél eredményesebb és gyorsabb ellátását segítő eszközöket ? így például gyerek gerinchordágyat, sürgősségi táskát, lélegeztető ballont kaptak. ? A K&H gyógyvarázs program révén a mentők speciális mentéstechnikai eszközökkel tudják még eredményesebbé tenni munkájukat. A támogatás pénzbeli értéke is jelentős, de az igazi értékét és súlyát az így megmentett emberéletek jelentik ? mondta el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

K&H gyógyvarázs

A K&H Csoport, a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója 2014-ben 11. alkalommal hirdette meg K&H gyógyvarázs pályázatát, amelyen a nyertes gyermek-egészségügyi intézmények műszertámogatásban részesültek. A program ezen felül kiterjed a beteg gyermekek lelki egészségének javítására is, szórakoztató programelemekkel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretén belül 14 éven felüli önkéntesek látogatnak el a programban résztvevő intézményekbe, illetve küldhetnek mesevideót a beteg gyermekeknek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra bárki regisztrálhat weboldalukon, ahol az önkéntes ki tudja választani a számára legmegfelelőbb helyszínt és időpontot, vagy fel tudja tölteni felvételét. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program 2014-ben egyedüli magyarként elnyerte a 80 országban jelenlévő Nemzetközi PR Szövetség Golden World Award-díját egészségügyi kategóriában.

Szóljon hozzá!