ZETApress

hírportál

Ki állt az ajtóban?

Én csak az ajtóban álltam, Laci lőtte le a nyolc embert ? mondhatta valószínűleg W. Róbert, amikor a nyomozók a móri gyilkosságok elkövetésével meggyanúsították. A mai sajtótájékoztatón az NNI épületében ugyanis kétféle forgatókönyvről beszéltek. Mindkét gyanúsított a másikat vádolta a gyilkosságokkal, miközben ő csak az ajtóban figyelt.

Mint két napja megírtuk, a rendőrök elfogták a valódi(?) móri elkövetőket. Ma sem voltak sokkal közlékenyebbek, mint hétfőn. A Horváczy Emese szóvivő vezette tájékoztatón Bolcsik Zoltán igazgató mellett Zsombok György igazgató-helyettes és Csízner Zoltán főosztályvezető foglalt helyet. A főügyész-helyettes és a legfőbb ügyész szóvivője most távol maradt, hiszen múltkor sem volt sok szerepük.

Állítólag negyedórával a 2002-es események után N. L-t és W. R-t gyorshajtásért igazoltatták, adataikat felírták, de ezt az információt nem erősítették meg a mai sajtótájékoztatón. Ha már akkor meg voltak az adataik, de erre senki sem figyelt fel, az tényleg fiaskó. Fel kellett volna arra is figyelni, hogy miért siettek annyira?

Aznap délután Fejér megye kivezető útjain ellenőrző-áteresztő pontokat létesítetek a rendőrök, s minden áthaladót igazoltattak. A Volánbusz Hírlevél munkatársaként egy mikrobusszal mi is többször átléptük a megyehatárt Bicske környékén. A civil ruhás, sárga rendőrmellényes, géppisztolyos rendőrök mindig megállítottak, s benéztek az autónkba. Valamilyen nagy pénzeszsákot kerestek, melyben a rablott pénz lehetett.

Fiatal sofőrünk korábban egy vidéki csapatban együtt focizott az egyik igazoltató rendőrtiszttel. A géppisztolyos fiatalemberen látszott a feszültség. Nem bratyizott a korábbi játékostárssal, hanem kimérten intézkedett. Abban a helyzetben ez érthető is volt. A nyolc ember életét követelő bűnügyben természetes volt, hogy csak a feladatára koncentrált.

Azt az ominózus csütörtököt egyébként egy fekete péntek követte. Másnap, május 10-én a főváros határában egy Trabantos lőtte agyon pisztolyával a vele összeütköző kamion sofőrjét, majd elhajtott. Az első percekben mindenki arra gondolt, hogy a móri elkövetők gyilkoltak újra, de néhány órával később a Trabantos önként jelentkezett. Állítólag a fia engedéllyel tartott fegyverével lőtt. Utána mindenki azt találgatta, hogy nem a fiú volt-e a tettes, aki azért hagyta el a helyszínt, hogy később az apja magára vállalhassa a bűncselekményt? Hogy mi lett annak az ügynek a folytatása, azt már nem kísértem figyelemmel.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Bírái előtt a móri vádlott

Szóljon hozzá!