ZETApress

hírportál

Vizsgálódik az MSZP

Heringes Anita, MSZPMinden korábbinál több vezető tisztségviselője van a kormánynak. Az MSZP a közpénzek pazarlásának tartja, hogy a harmadik Orbán-kormány minden korábbi kormánynál több vezető tisztségviselővel működik és ezáltal drágább is ? mondta Heringes Anita, az MSZP országgyűlési képviselője a Jókai utcai pártszékházban.

A paksi honanya a délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2010 óta emelkedik a vezetők száma és ível fel fizetésük is, a most megalakult kormány 11 tagú, 54 államtitkára, 98 helyettes államtitkára van. Az ellenzéki politikusnő közölte, az MSZP ismét arra szólítja fel a Fideszt, ne az embereket sújtsa a 110 milliárd forintos megszorítással, hanem csökkentse az államtitkárok és helyettes államtitkárok számát, ha már 2010-ben kisebb és olcsóbb államot ígért. Felidézte, hogy az MSZP-kormányban jóval kevesebb, mindössze húsz államtitkár és 49 szakállamtitkár dolgozott, akik jóval több adót fizettek a többkulcsos adórendszernek köszönhetően.

Heringes Anita írásbeli kérdésekkel fordult a minisztériumokhoz. A Miniszterelnökségen és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban azt sem tudták megmondani mennyien dolgoznak ott és mennyiért. A Honvédelmi Minisztériumban, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumában azt meg tudták mondani, mennyit fizetnek a dolgozóknak, de azt nem, hogy mennyien vannak.

Kitért arra is, hogy kérdései válaszadási határideje után egy nappal a Miniszterelnökség honlapjára felkerült a tárca Szervezeti és működési szabályzata, mely szerint kilenc államtitkár, 24 helyettes államtitkár, négy kormánybiztos és több mint száz főosztályvezető dolgozik ott. Elmondta, hogy korábban a helyettes államtitkári posztok szakmainak számítottak, most azonban a parlamentből kihullott kormánypárti képviselők kapták meg azokat.

Szóljon hozzá!