ZETApress

hírportál

Új néven a Munkáspárt

MunkáspártFizessenek a milliárdosok, jobb életet a dolgozóknak! ? követeli Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke, aki a párt délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a bíróság bejegyezte a párt májusban bejelentett új nevét. A pártelnök aláhúzta, hogy a Magyar Munkáspárt név felvételére azért kényszerültek, mert a törvény tiltja a szocialista rendszerhez kötődő nevek használatát.

A Munkáspárt, mint mindig az elmúlt 25 évben, a jövőben is a dolgozó emberek pártja lesz. Thürmer szerint nevetséges, ahogy parlamenti politikusok egymást kommunistázzák, miközben a parlamentben nincsenek ilyenek. A kommunisták ma ott vannak, ahol meg kell védeni a kilakoltatás előtt álló családokat, és segíteni azoknak, akiket a pénz uralma tönkretett. Bejelentette: a Munkáspárt indul a 2014. évi parlamenti választásokon. A párt országos listájára szavazhatnak azok, akiknek elegük van pénz, a milliárdosok uralmából, és maguknak akarnak munkát, megélhetést biztosító jövedelmet, jobb életet.

A Munkáspárt megszüntetné az áfát az alapvető élelmiszereknél. A közszolgálásokat állami kézbe venné, hiszen a rezsicsökkentés önmagában kevés. Mindenki számára alanyi jogon biztosítaná a lakhatás lehetőségét, és azonnal kilakoltatási moratóriumot vezetne be, mind addig, amíg e problémára nem születik átfogó megoldás. Mindenki számára alanyi jogon nyugdíjat biztosítana.

A Munkáspárt egyszeri 40 százalékos vagyonadót vezetne be a milliárdosoknak és más szupergazdagoknak. Az egykulcsos személyi jövedelemadót a párt véleménye szerint el kell törölni. Aki többet keres, fizessen több személyi jövedelemadót! A milliárdosok, a szupergazdagok adója 45 százalék legyen! A Munkáspárt az ország gazdaságát nem külföldi vállalatokra alapozná, hanem a magyar mezőgazdaság és ipar fejlesztésére, nagy állami lakásépítkezésre, a belső fogyasztás növelésére, a lakosság szükségleteinek mind teljesebb kielégítésére.

Szóljon hozzá!