ZETApress

hírportál

Újpest jól vezetett, rendezett városrész

Elkeserítőnek tartja Tarlós István főpolgármester-jelölt, hogy a fővárosi önkormányzat egyáltalán nem működik együtt Újpesttel. Mint tegnapi látogatásán elmondta, a jelenlegi főpolgármesternek nincs fogalma a kerületek problémáiról.

A független jelölt felhívta a figyelmet arra, hogy a napokban, a városrész megkérdezése nélkül a Fővárosi Közgyűlés arról döntött, hogy Újpesten bezárják a gyermek szakrendelőt és megszüntetik a szülőotthont, s az utóbbit talán el is adják. A kerületi szülőotthon és a gyermek szakrendelő áthelyezésével kapcsolatban úgy fogalmazott: ez a vég kezdete. Utalt arra, hogy a főváros tervei szerint az említett intézkedéseket újabbak követik majd. A független főpolgármester-jelölt újpesti körútja során találkozott Derce Tamás polgármesterrel és Wintermantel Zsolt polgármester-jelölttel (FIDESZ-KDNP) is. Ellátogatott a Rex Állatszigetre, ahol tájékozódott a közcélú alapítvány munkájáról, az állattartási morálról. Később, jelképesen örökbefogadott egy 3 éves kutyát. Karina egyébként korábban valószínűsíthetően állatkínzás áldozata volt, az egyik lábát ugyanis az állatorvosoknak (már a menhelyen) csonkulniuk kellett. A független jelölt ellátogatott az Újpesti Dózsa SC pályájára is, ahol Csehi István ügyvezető és Tóth András stadionvezető, továbbá a játékosok fogadták. Aláírásukkal elláttak egy Tarlós István főpolgármester-jelölt propagandáját hirdető pólót is.

Tarlós István a helyi önkormányzat előtt, a főpolgármester-jelölt a Demszky Gábor és Molnár Gyula, budapesti MSZP elnök sajtótájékoztatóján elhangzottakra is reagált. Demszky Gábor ott arról beszélt, hogy nemzetközi lapokban kedvező képet festenek Budapestről, és azt mondta, hogy nem lenne baj, ha a budapestiek is éreznék azt, amit a New York Times (ilyen) távolságról érez.

Tarlós István megjegyezte: nem találja túl jó szlogennek azt, hogy a főpolgármester plakátján két párt logó alatt az szerepel, hogy Budapest a mi városunk, mivel Budapest valamennyiünk városa. Ezzel utalt korábbi álláspontjára, miszerint nem tartja jónak ezt a fajta kirekesztést.

Demszky és Molnár kampánybeli kapcsolatáról szólva megjegyezte: el kell olvasni Molnár korábbi nyilatkozatait Demszkyről. Ezt tessék összehasonlítani azzal a helyzettel, hogy most kénytelen kiállni és közös sajtóértekezleten Grimm és Benedek Elek mesekönyveit bemutatni Podmaniczky program címen.

Tarlós István közölte: azt kéri Demszky Gábortól, ne küldjön rá rohamcsapatokat, hogy megzavarják Budapest-sétáját, ehelyett álljon ki vele szemtől-szembe megvitatni a programokat. Folytasson velem kettesben egy nyilvános vitát a televízióban, és ne próbáljon esélytelen jelöltek mögé bújni – mondta. Hozzátette: azt kéri, hogy a vitán ne szélsőjobboldali hadoválásról legyen szó, hanem a város működéséről, a közlekedési és a parkolási anomáliákról, illetve a lakosság igényeinek minőségi kiszolgálásáról.

A főpolgármester szégyene Liget téri aluljáró embertelen környezete

Ahogy Újpesttel meg volt elégedve tegnap a főpolgármester-jelölt, úgy nem volt pénteken a X. kerülettel. A teherforgalmat Kőbányán szabályozni kellene, a közbiztonság is sok kívánnivalót hagy maga után, mivel az átlagosnál rosszabb. A Gergely utcai volt bánya területét mihamarabb rendezni szükséges, illetve a Liget téri aluljáróban emberi körülményeket kell biztosítani, nyilatkozta.

Tarlós István független főpolgármester-jelölt, Demszky Gábor szégyenének nevezte a kőbányai Liget téri elhanyagolt aluljárót, miután bejárta Kőbányát. Az embertelen körülmények hosszú idő óta változatlanok. Egyetlen lámpatest sincs, ami segítene abban, hogy a járókelők kikerülhessék az emberi ürülékeket, hiányzik a burkolat, és még sorolhatnánk a hibákat.

A független főpolgármester-jelölt a Gergely utcai volt bánya területénél is időzött, ahol a három évvel korábban megígért parkosítás helyett újabb szemétlerakó-helyeket létesítettek. Említette azt is, hogy a 30 hektárra az önkormányzat 1 milliárd forintot költött, az elmúlt négy évben. Sajnálattal vette azonban, hogy ennek nincsen látható nyoma, hiszen csak néhány fa és sitt ékeskedik itt. Tarlós István úgy véli, hogy a kőbányaiak a találkozások során egyszerű, megvalósítható kérésekkel álltak elő. Az említett Gergely utcai egykori bányaterület parkosítását indítványozták, és a 62-es villamos vonalának meghosszabbítását az Üllői útig. Szeretnék, hogy ez a járat a hét végén is kiszámítható menetrend szerint járjon. A független jelölt ma délután az első kerületben folytatja sétáját.

Szóljon hozzá!