ZETApress

hírportál

Intézkedést vár az MSZP

Az MSZP kezdeményezi az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának azonnali összehívását, mert egy hete a Jobbik elnökének, majd pártszolgálatos emberének nyilatkozatával kezdetét vette a 2011-es új-nyilas politikai évad.

Szerdán reggel a közszolgálati televízióban, Vona nemzetvezető bediktálhatta a nézőknek a nyilas kézikönyv alapvetéseit. A Fidesz által totálisan felügyelt csatornán multizott, zsidózott, cigányozott. Vona az m1-en, mocskos politikai érdekeinek szolgálatában gyalázhatta meg Budapest 1944-1945-ös pusztulását, több tízezer civil és sorozott magyar katona halálát. 20 percen keresztül hirdethette azokat az eszméket, amelyek leverése 65 évvel ezelőtt a világnak több tízmillió halottjába és tengernyi szenvedésébe került.

A Fidesznek eddig ezekre, a közpénzen fizetett médiában megjelenő gondolatokra, egy szava sincs. Amíg Orbán úr Európa előtt, az előtérben roma stratégiát sürget, zsidó szervezetekkel tárgyal, addig a háttérben cinkosan hallgat, és alkotmányozó szövetséget köt a Jobbikkal. Ahelyett, hogy a Fidesz-kormány előállna egy tisztességes roma programmal hagyja, hogy a Jobbik álljon elő, egy verbális zsidó-programmal.

A Magyar Szocialista Párt továbbra is kiáll az egyetemes emberi jogok védelméért, követeli az Orbán-kormány haladéktalan színvallását, és kezdeményezi az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának azonnali összehívását ? mondta Nyakó István országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának tagja.

Szóljon hozzá!