ZETApress

hírportál

Újra megszavazták a törvényt

A kormánypárti képviselők tegnap másodszor is megszavazták az egészségügy átalakításáról szóló törvényt. Igaz, nem voltak egységesek. Karsai József szocialista honatya a nem gombot nyomta, míg frakciótársa, Farkas Imre be sem ment a szavazásra. Előzőleg mindketten felmentésüket kérték, de egyikük sem kapta meg, így mindketten száz-százezer forint bírságot fizetni. Ennyit a képviselői szabadságról!

Odakinn a tömeg a kordont is feldöntötte mérgében, de a kutyás rendőrök kiszorították őket a Kossuth térről. Már napokkal korábban megkezdték a kormánypárti képviselők megfélemlítését. Molotov-koktélokat dobtak némelyikük házába, de eredménytelenül. A szabaddemokraták és szocialisták annál inkább szembementek a közakarattal, nem engedtek a nyomásnak. Eszükbe sem jutott, hogy nem pártjuk, hanem választóik akaratát kellene képviselniük a szavazáson!

Az ellenzék ellene szavazott a tervezetnek, s szerette volna a március 9-i népszavazáson a most megszavazott törvényt is hitelesíttetni az emberekkel. A kormánypárti többség ezt élből leszavazta, s ez is jelenthet valamit. Ha ők valóban a többséget képviselnék, nem féltek volna a referendumtól! Innentől a köztársasági elnök sem tehet semmit, mert a másodszor is megszavazott törvényt a megérkezését követő öt munkanapon belül köteles lesz aláírni.

Éjfélre helyreállt a rend a Kossuth téren, de az igazságügyi és rendészeti minisztert ez már különösebben nem kell, hogy érdekelje. Ma jelenti be a miniszterelnök, hogy Takács Albertet Draskovits Tibor, eddigi tárca nélküli miniszter követi a tárca élén.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Aláírta az elnök a törvényt

Szóljon hozzá!