ZETApress

hírportál

Csúszott az ülés kezdete

Több mint egyórás késéssel kezdődött az Országgyűlés mai plenáris ülése. A csúszás oka, hogy a képviselők szerették volna tudni, hogy biztonsággal távozhatnak-e munkahelyükről ma este. Az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének egyéves évfordulóján.

Az őszi ülésszak előtt az MSZP felvetette, hogy a hétfői frakcióülések elhúzódásai miatt csak kedden és szerdán ülésezzenek, hétfőn viszont még a bizottságokban se dolgozzanak. A mai csúszás is kapóra jöhet majd egy későbbi ügyrendi vitában. Igaz, ma nem emiatt késett a kezdés, de a képviselők biztonságának problémáját már délelőtt is megvitathatták volna saját rendészeti miniszterükkel.

Napirend előtt aztán újra szóba került a tavalyi beszéd. A jobboldal szidta a kormányt, a koalíció viszont az ellenzéket. Érdemi munka kevésbé zajlott. A tömeg közben egyre inkább gyűlt a téren. A Corvin közből és a város több pontjáról indultak. Az este 7-kor véget ért ülésről aztán fokozatosan indultak hazafelé a képviselők. Volt, akinek leköpték kocsiját, mások autójára zászlórúddal vertek, de a képviselőket eddig nem ütötték meg. Holnap reggel 9-től este 7-ig újra összeül a Tisztelt Ház.

Szóljon hozzá!