ZETApress

hírportál

Bock Panzió Villányban

Európai uniós támogatással 154 millió forintból újult meg a Dél-dunántúli Régió egyik szállodája. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében több mint 60 millió forint uniós támogatással, összesen közel 154 millió forintos beruházással újult meg a villányi Bock Panzió.

Az ünnepélyes átadáson Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elmondta, hogy 2013-ig a kormány és az Európai Unió támogatásával 300 milliárd forint fordítható turisztikai fejlesztésekre. A Dél-dunántúli régióban eddig harmincan nyertek 10,4 milliárd forint uniós támogatást a kereskedelmi szálláshelyek fejlesztésére kiírt pályázaton, a beruházások közül a villányi panzió felújítása harmadikként valósult meg. Az államtitkár kiemelte: a térség vendégfogadással foglalkozó vállalkozásai az uniós beruházások révén 36 milliárd forintnyi munkát adnak a helyi építőipari és kereskedelmi cégeknek, ezzel is segítve a munkahelyek megőrzését a régióban.

A 61,5 millió forintos uniós támogatással, összesen közel 154 millió forintértékben felújított és átalakított BOCK Panzió színvonalas konferencia és wellness szolgáltatást kínál. A fejlesztések révén emelkedhet az itt eltöltött vendégéjszakák száma, ami növeli Villány versenyképességét és új munkahelyeket teremt a térségben. A beruházás jelentősen bővíti Pécs2010 Európa Kulturális Főváros rendezvénysorozat minőségi szállás és szolgáltatás lehetőségeit is.

A villányi beruházás egyike annak az összesen 358 projektnek, amelyek a 2007-ben meghirdetett turisztikai vonzóerő-fejlesztést segítő pályázatok és kiemelt projektek, valamint a szálláshelyek bővülését ösztönző pályázatok keretében országszerte több mint 161,8 milliárd forintos támogatásban részesültek. Az ennek eredményeként megvalósuló beruházások nagysága meghaladja a 276 milliárd forintot. A beruházások háromnegyede a hátrányos helyzetben lévő régiókat érinti, ezekben a térségekben a turizmus fejlesztése ugródeszkát jelenthet a komplex fejlődés beindulásához.

Villány településen eddig 19 alkalommal pályáztak sikeresen az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira, a projektek összesen több mint egymilliárd forinttámogatásban részesültek ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. XIX. MBÚR augusztusban | ZETApress

Szóljon hozzá!