ZETApress

hírportál

Ez kész! Pénz!

Szombaton délelőtt Stahl Judit konyhája előtt kezdi sugározni a tv2 az Ez kész! Pénz! című harminc részes rajzfilmsorozatot, tudtuk meg a ma délelőtti sajtótájékoztatón az Uránia Filmszínház Kávézójában. Az ügy érdekessége, hogy az öt és félperces rajzfilm sem az eheti, sem a jövő heti műsorújságokban sem szerepel, s idáig a tévécsatorna előzetesében sem láthattuk. Nem volt senki a moziban sem a tv2-től, aki megerősíthette volna az információt. Ezek után kérdéses, hogy mennyire vehetjük készpénznek az elhangzottakat?

Az új animációs filmsorozat Rofusz Ferenc ötletéből készült. Az Oscar-díjas rendező külföldi útja miatt nem vállalkozhatott az elkészítésére, ezért kérte fel Kohári Edit és Alföldi Csaba producer Szalay Zoltánt és Varga Miklóst a rendezésre. Pataki Éva dramaturg írta meg a rövid és csattanós történeteket a pénz világáról a 12 éven felüli korosztálynak, melyhez aztán a rendezők megalkották a képi világot. A filmsorozat narrátora Papp Dániel színművész lett.

A K&H Csoport támogatásával elkészített sorozat a gyerekek pénzügyi ismereteinek bővítését tűzte ki célul, mely Michel le Duc és Nathalie Tordjman: L?Argent et L1Euro á petis pas című művének lett az adaptációja. A rajzolók az eredeti minta alapján készítették a figurákat, s az újdonsült állatszereplőket is hozzájuk hasonlóra tervezték. A sorozat a pénz működését, gazdaságban betöltött szerepét és az euró kialakulását ismerteti meg a gyermekekkel.

May Szilvia, Spáh Dávid és Gigor Attila forgatókönyvírók a gyereknyelven kreált történetet a felnőtteknek is szánják, akik szintén sokat tanulhatnak belőle. Legjobb együtt nézniük a családoknak a szombati matinét, hogy a felmerült kérdéseket rögvest meg is beszélhessék. Ha a gyerekek megértik az alapvető pénzügyi fogalmakat és folyamatokat, nem csak a későbbi okos döntéseiket alapozzák meg, hanem a család életéből többet megértve annak aktívabb résztvevőivé is válhatnak.

Az összesen 165 perces filmből a tévésorozat lecsengése után másfélórás DVD készül. Stílszerűen erre csak annyit mondhatunk, hogy ebből lesz ám a pénz! És kész!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Eredményt hirdet a K&H | ZETApress

Szóljon hozzá!