ZETApress

hírportál

Fantom Csepelen

Többezer ember állt ma a Budapest Fantom mögé, s nagytakarított a sztárvilág is. Az FKF Zrt. Hagyó Miklós és más hírességek, valamint a kerületi önkormányzatok segítségével takarított Csepelen. A főpolgármester-helyettes is kivette részét az I. Nagy Várostakarításból. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a kerületi önkormányzatokkal, Jakupcsek Gabriellával, Jaksity Katával, Sárosdy Eszterrel, Fehér Mariannal, Frei Tamással és Budapest lakosságával együtt sokat tett ma azért, hogy fővárosunk tisztább legyen.

Hagyó Miklós nemcsak főpolgármester-helyettesként tesz sokat Budapest élhetőbbé formálásában, de a Környezetvédelmi Nagykövetként is részt vesz a környezettudatos életforma fejlesztésében. A mai napon több ezer emberrel állt a Budapest Fantom mögé, aki március közepe óta fel-feltűnik Budapest utcáin, hogy elszórt és elhagyott hulladékokat gyűjtsön, falfirkáktól mentesítsen középületeket, valamint szelektív hulladékgyűjtő szigetek mellé illegálisan lerakott szemetet juttasson el megfelelő helyre. Az FKF Zrt. kampánya a kollektív felelősségvállalásra, a józanész fontosságára és a lakosság hulladékkezelési kultúrájának hiányosságaira hivatott felhívni a budapestiek figyelmét.

A 900 szelektív hulladékgyűjtő sziget mellől a társaság a tavalyi évben közel 85 ezer köbméter illegálisan lerakott szemetet kényszerült mintegy 718 millió forintért elszállítani. Ez a szemétmennyiség egy átlagos focipályát 141 méter magasan lepne el. A 718 millió forintból akár 50 km bicikliút is épülhetett volna. A versenyzők összesen 5,5 köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek másfél óra alatt. Az I. Nagy Várostakarítás Bajnoka címét holtversenyben a Jaksity Kata ? Sárosdy Eszter ? Fehér Mariann és a Hagyó Miklós által vezetett csapatok nyerték, csapatonként két-két köbméter szemét összegyűjtésével.

Örvendetes volt megtapasztalni, hogy mekkora erőt képviselnek ma már a környezettudatos, tettre kész fővárosiak. Szükség is van a példájukra, hiszen nagyon sokat kell még tenni az alapvető szemléletváltás, a közterületi rendet betartó, jogkövető, s környezetére igényes magatartás térnyerése érdekében ? mondta Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes.

A verseny ugyan véget ért, de a feladat korántsem. Ha mindenki rendet tart saját portáján, és odafigyel környezetére, máris sokkal szebb és tisztább lesz tágabb környezetünk is. Fontos, hogy tudomásul vegyük, csakis együttes erővel tudjuk Budapestet igazi európai szintű fővárossá alakítani ? mondta el Horti Zsófia, az FKF Zrt. szóvivője.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Csatlakozz a Fantomhoz! | ZETApress

Szóljon hozzá!