ZETApress

hírportál

Vidék?Kaland 2012

Kiből lesz idén vidéki kalandor? Tavaly közel 100 városi fiatal szerette volna megismerni testközelből, hogy milyen a vidéki élet. 2011 nyarán harminc 35 év alatti fiatal ? pszichológus, építész, jogász, országgyűlési képviselő, marketing szakember, újságíró, szociális munkás ? kapott erre lehetőséget.

Idén még többen, 140-en jelentkeztek a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége ? AGRYA által szervezett, a vidéki életformát népszerűsítő programra. A jelentkezőkből szakmai zsűri választja ki azt a 30 fiatalt, aki idén nyáron egy hetet tölthet egy-egy vidéki gazdaságban. A meghallgatáson az AGRYA, a Magyar Rádió és az OTP Bank munkatársai beszélgetnek a jelöltekkel. Ennek első délelőttjén a Hungária körúti Achat Hotelben ma lehetőséget kaptam arra, hogy megismerjem a program céljait és leendő résztvevőit.

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége ? AGRYA 2011-ben szervezte meg először a Vidék Kaland Programot. A Program célja, hogy a városban élő fiatalok számára személyes példákon keresztül bemutassa a mezőgazdaság működését, az élelmiszer előállításban és a társadalomban betöltött szerepét, tájékoztatást adjon az agrár- és vidékfejlesztési támogatások működéséről, indokoltságáról, valamint betekintés engedjen a gazdálkodók, mezőgazdászok napi életébe, a gazdálkodói életformába.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Traktorozó fiatalok | ZETApress

Szóljon hozzá!