ZETApress

hírportál

Sikeres KÖKI Állásbörze

A vártnál jóval többen, mintegy kétezren kerestek közvetlen munkalehetőséget a KÖKI tegnapi állásbörzéjén, Kispesten. Az ősszel megnyíló üzletközpont egyedülálló kezdeményezésén mintegy tizenöt vállalat, üzlet kínált állásokat különböző munkakörökben ? tudta meg Lantai József.

A kereslet jóval nagyobbnak mutatkozott a kínálatnál, ami egyértelműen jelzi: a munkát, állást keresők száma a fővárosban is jelentős. A Kispesti Művelődési Ház épülete előtt fegyelmezetten kígyózó sorokban munkát keresők közül sokan órákat vártak a bebocsátásra. Fél órával a meghirdetett időpont előtt megnyitották a kapukat, a kint maradóknak pedig hűtött vizet kínáltak a rendezők.

A KÖKI Terminál példamutató kezdeményezése nemcsak a helybeli lakókat, hanem más fővárosi kerületekből, sőt az agglomerizációs vidékekről is becsábította a munkát keresőket. Bus Mariann, a KÖKI Terminál kommunikációs és marketing igazgatója elmondta, hogy nagyszerű együttműködés született a KÖKI Terminál, a Kispesti Önkormányzat és az üzleti bérlőik között, ez tette lehetővé a külföldön már bevált, itthon kísérletnek számító sajátos állásbörzét.

Az állást kínálók ? többek között a Rossmann, a KFC, a TESCO, a Studio Moderna, az Euronics ? munkaügyi képviselőinek egyöntetű véleménye, hogy a börzén jelentkezők közül ki tudják majd választani a számukra legmegfelelőbb munkatársakat. A magyar tulajdonú Libri Könykereskedelmi Kft. 25 állásra keresett munkatársat, mintegy 300 jelentkezőből választanak eladói és raktárosi munkakörökbe.

A nap folyamán összesen több megváltozott munkaképességű érdeklődő keresett és talált megfelelő munkalehetőséget. A KACKAC játszóház tíz állására mintegy háromszázan jelentkeztek, ők is megtalálták, akiket kerestek: pedagógusokat, animátorokat és egy szakácsot is. Nagy számban jelentkeztek a keresletnek nem megfelelő képzettségűek, akiknek több szervezet, többek között a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ajánlott fel megfelelő tudás megszerzését biztosító lehetőséget.

Az Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program és más, például az állásbörzének helyet adó kispesti kerület munkaerő-képzési programjai tudnak segítséget nyújtani a kereslet-kínálati követelmények és lehetőségek összhangjának a megteremtéséhez. Vinczek György, kispesti alpolgármester szerint az ősszel megnyíló üzletközpontnak a kerület megfelelő partnere kíván lenni, jól szolgálta ezt a KÖKI állásbörze.

László Márton, az eseményt szervező R-Co Zrt. igazgatója felhívta a figyelmet, hogy az állás- és más közérdeklődésre számot tartó információk a KÖKI Terminál honlapján olvashatóak. Az első fővárosi vállalati szervezésű állásbörze legnagyobb haszna, hogy egymásra találhattak a munkát keresők és munkaadók, ahol informális keretekben készülhettek fel a lehetséges munkakapcsolatra.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ma nyit a KÖKI Terminál | ZETApress

Szóljon hozzá!