ZETApress

hírportál

Ma nyit a KÖKI Terminál

Reggel megnyitja kapuit Budapest legújabb kereskedelmi- és üzletközpontja. A KÖKI Terminál júliusban tartotta állásbörzéjét. Új városrész épült Dél-Pesten ? tudtuk meg a tegnap délutáni ünnepi átadáson.

A funkcionalitás és a városfejlesztés példamutató összekapcsolásával olyan létesítmény épült Dél-Pesten, amely a XXI. század emberének szól: a közlekedés és a kereskedelem előnyeinek harmonikus ötvözésével kiszolgálni az embert és védeni a környezetet. A beruházó R-Co Ingatlanfejlesztő Rt. nevében László Márton igazgató, a főváros nevében Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes, valamint Kispest és Kőbánya polgármesterei jelenlétében az ünnepi megnyitón az építők és a bérlők, illetve képviselőik vettek részt.

A Kőbánya?Kispest metróvégállomás és környéke ? közismert nevén a KÖKI ?, évtizedeken át a városrész elhanyagolt, lepusztult területe volt. Mostantól a XXI. század igényeinek megfelelő, nemzetközileg is magas színvonalú, látványában kiemelkedő létesítmény Budapest egyik kapujának is nevezhető. Üzenete tükrözi a beruházók és a bérlők bizalmát is, érdemes ezekben a nehezebb időkben is befektetni, hozzájárulni az értékteremtéshez olyan módon, ahol a minőség alapkritérium.

A bevásárló központ belsőépítészeti kialakításakor külön figyelmet fordítottak a várhatóan magas, napi százezer fős látogatói számra. A központban megközelítően hatvanezer négyzetméter kereskedelmi és mintegy nyolcezer négyzetméter iroda terület helyezkedik el. A tetőtér négyezer négyzetméter, tavasztól többféle szabadidős lehetőséggel várja majd a látogatókat. A parkolóban 1900 gépjárműnek van hely, az első két óra ingyenes lesz.

Teljes bérlői kiépüléssel ? várhatóan karácsonyig ? több mint kétszáz üzlet várja majd a látogatókat, mostantól folyamatosan nyílnak. Az indulásnál a bérleményeknek már több mint a fele áll a látogatók rendelkezésére. A vásárlókat a kereskedelmi szakma kiváló üzletei fogják kiszolgálni úgy, mint az ország legnagyobb OBI-ja és MÜLLER-je, a TESCO, az Euronics, a H&M, a C&A, a New Yorker, a LIBRI és még sokan mások.

A kereskedelmi kínálatuk alkalmazkodik a várható vásárlók igényeihez és pénztárcájukhoz. Különlegességnek számít és Magyarországon egyedülállónak tekinthető KACKAC gyermek-játszóház, vagy a PLACC-program, amely elsősorban a környékbeli fiataloknak nyújthat majd értékes szabadidő eltöltési lehetőséget. Az intézményben csúcsidőben legalább kétezer ember fog dolgozni, a kiválasztásukban a KÖKI Terminál is szerepet vállalt, nyári állásbörzéjükön több bérlő talált munkatársra.

Az intézmény egyedisége, hogy komplex egységként kezeli a bevásárlóközpontot és a tömegközlekedési eszközök csomópontját. Építészetileg integrálja az autóbusz pályaudvart a központi épületbe, a metróval érkezők számára a meglévő felüljáró felújításán és akadálymentesítésén túl új, szélesebb gyalogos felüljáróval bővítette a közlekedési útvonalakat.

A beruházó a központ építésével párhuzamosan elvégezte a metró végállomás modernizálását és bővítését, a környező utak felújítását, a repülőtéri gyorsforgalmi útról le- és felhajtó sáv épült. Ezeknek a fejlesztéseknek az eredményeként a XXI. század igényeinek megfelelő tömegközlekedési csomópont valósult meg. A KÖKI Terminál a főváros, azon belül a dél-pesti régió új közlekedési csomópontja lesz.

Az üzletközpont egyik fontos sajátossága, a várható közönségigények kiszolgálása. így családias és közösségi jellegű, a nyitva tartást illetően, pedig a legkorábban nyíló hazai kereskedelmi központ lesz, reggel 6-tól késő estig nyitva ? az igényeknek megfelelően. Az érintett kerületekben és a vonzáskörzetekben élők vásárlási- és szórakozási lehetőségeit nagymértékben javítani fogja az épülő központ, és életminőségük jelentős javulásához is hozzájárul majd a KÖKI Terminál.

A környéken lakók, és az erre közlekedők kényelme érdekében szolgáltató központ is működik majd az új üzletközpontban, különféle ügyfélszolgálatokkal. Az előrejelzések azt mutatják, hogy a KÖKI Terminál rendkívüli adottságainak köszönhetően Budapest egyik nagy vásárlóforgalmú üzletközpontja lesz. A bevásárlóközpont az ország egyik legnagyobb intermodális (többféle közlekedési eszközt kombináló) csomópontjában várja a látogatóit, üzleteiben különböző szolgáltatásokkal és kedvezményekkel.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Jól startolt a KÖKI | ZETApress

Szóljon hozzá!