ZETApress

hírportál

Felelősség a hétköznapokért

Október 17-ig kell beérkezniük a CSR Hungary Díj 2011 pályázati anyagainak ? tudtuk meg a mai sajtóreggelin a Pasaréti tér szomszédságában található Panda Hotelben. A díjátadó gála november 25-én lesz, helyszíne a két alternatívából június 30-ig lesz kiválasztva.

A Hotel Panda CSR Hungary díjazott és az Európai Vállalkozói Díj birtokosa. 2009-ben a CSR Menedzsment ? Kis-középvállalkozások kategória különdíjasa. A vállalat munkavállalóinak 95 százaléka megváltozott munkaképességű személy. Minden dolgozót a végzettségének és a képességeinek megfelelő munkakörben foglalkoztatnak. Minden esetben a foglalkoztatás terén az egyént, az egész humánumot nézik, és arra törekszenek, hogy megerősödött, illetve visszanyert önérvényesítéssel és stabilan alkalmazható szaktudással rendelkezzenek a munkavállalóik.

Pancsevics Zoltán, a hotel tolószékhez kötött értékesítési igazgatója elmondta, hogy számos önéletrajz van náluk, de a sorstársak zöme alulképzett. Kis szálloda lévén mindössze 18 dolgozójuk van, s csak a távozók helyére tudnak valakit felvenni. Igaz, a jelentkezők nagy száma miatt sosem kell létszámhiánnyal küzdeniük.

A földszintet sikerült akadálymentesíteni, az emeleteknél viszont ezt anyagiak hiányában eddig nem tudták megoldani. Két év óta van benn a pályázatuk, de a kormányrendeletek folytonos változásai miatt eddig nem kaptak hozzá támogatást. A mozgáskorlátozottaknak mégsem kell az ajtóból visszafordulniuk, megoldják az emeletekre történő feljuttatásukat.

S most térjünk vissza a pályázathoz. Négy kategória közül választhatunk: vezető csr gyakorlatok ? C(S)R menedzsment, melyre nagyvállalatok, állami cégek és kkv-k nevezhetnek. Közös felelősség ? Közös ügyek, ezen belül egészség, sokszínűség ? esélyegyenlőség és kultúra ? oktatás az alcím. Környezet/zöld kiválóság van még a cégeknek, míg a negyedik kategória, a CSR kiválóság a személyeknek szól. Ez utóbbira vezérigazgató, csr kommunikátor, újságíró és csr vezető nevezhet.

A zsűri tagjai: Takács Júlia díjalapító, Takács János Electrolux vezérigazgató, Dr. Bakonyi József és Dr. Gajdos Róbert, a Közbeszerzési Tanács főtitkára és elnöke, Győrfi Pál, az OMSZ sajtófőnöke, Dr. Havas-Kovács Gabriella környezetvédő szakjogász, Karászi Zoltán TÜV ügyvezető igazgató, Dr. Kürti Sándor zrt-elnök és Pakucs János Olajterv-igazgató, a MISZ alapító elnöke.

A 2008-ban alapított CSR Hungary Díj most már önálló programmá nőtte ki magát. A kezdeti alapok sokkal árnyaltabbá, sokrétűbbé váltak, hisz fejlődtünk mi is és a környező világ is. Új struktúra, új kategóriák. A CSR Hungary Díj 2010 kategória győztesei: CSR Menedzsment nagyvállalatok: Budapest Bank Nyrt. Kis- és középvállalatok: evopro Automatizálási és Informatikai Kft. Közös felelősség: Prominart Kommunikáció Kft. Különdíj: Szépkorúak Idősek Otthona, Süttő. CSR Junior: HaKöSz. Ez utóbbi díj helyett lesz idén a CSR Kiválóság-díj.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. CSR Hungary Díjak a Gundelben | ZETApress

Szóljon hozzá!