ZETApress

hírportál

CSR Hungary Díjak a Gundelben

Tegnap este 7 órakor a Gundel Étteremben a megszokott mellett új elismerések is gazdára találtak. A gazdasági élet és a média képviselőinek jelenlétében adták át az idei CSR Hungary Díjakat a CSR Hungary Díjkiosztó vacsoráján.

A díj súlyát mutatja, hogy a korábbi évek nyertesei nemzetközi szinten is bizonyítottak: ? Díjazottjaink közül többen nemzetközi szinten is elismerést szereztek a CSR Hungary Díj elnyerése után: az InterContinental Budapest CSR tevékenységét nemzetközi csr díjjal jutalmazták, New Yorkban, Washingtonban a Béres Egészség Hungarikum szakmai workshop témája. A Hotel Panda elnyerte az Európai Vállalkozói Díjat ? hangsúlyozta Takács Júlia, a CSR Hungary alapítója.

Nagyon fontos, hogy a csr és fenntartható fejlődés nemzetközi szinten kialakított alapelvei csak akkor töltik be igazi funkcióikat, ha helyi szinten a helyi társadalmi problémákra is megoldások születnek. Új kategóriáinkat ennek a jegyében alakítottuk ki ? folytatta Takács János, a CSR Hungary Díj Bíráló Bizottságának az elnöke, az Electrolux Csoport Kelet-Közép Európai Régiójának holding vezetője.

Az idei díjátadón a CSR kiválóságnak járó elismerést Rolek Ferenc, a Budapest Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese, HR- és marketingvezetője kapta meg, de számos további elismerés is gazdára talált. A CSR menedzsment kategóriában ösztönző volt a vállalati felelősség komplex megközelítése: itt a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. kapott elismerést.

Magyarország három nagy társadalmi problémájára példaértékű megoldásokat mutathattak a pályázók a Közös felelősség-közös ügyek három alkategóriájában: az Egészség, a Sokszínűség-esélyegyenlőség, valamint a Kultúra-oktatás csoportjában. Az első kategóriában a Richter Gedeon Nyrt. bizonyult legjobbnak, a másodikban a Jabil Circuit Magyarország Kft. győzedelmeskedett, míg a harmadikban a Fürge Diák Iskolaszövetkezet nyert. A szintén idén létrehozott Zöld kiválóság kategóriában a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nyert.

Szóljon hozzá!