ZETApress

hírportál

Bekeményít a vezérigazgató

A MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. vezérigazgatói tegnap meghallgatták a vizsgálóbizottságok jelentését a január 2-i menetrendváltozás ügyében, és elfogadták a munkáltatói jogkörgyakorlók intézkedéseit, tudtuk meg Sajtóosztályuktól. Ennek alapján a MÁV Zrt-nél egy fő ? a vezető ügyeletes ? munkaviszonya megszüntetésre került.

További hat munkavállaló felelősségre vonása ? hátrányos jogkövetkezmény kiszabására irányuló munkáltatói eljárás keretében ? folyamatban van. Közülük az adott napon két fő szakértő a területi szabályozásban, két fő a területi operatív koordinációban, két fő pedig a tájékoztatási ügyeletben vett részt.

A MÁV-START Zrt. munkáltatói jogokat gyakorló vezetője a lefolytatott eljárás alapján kezdeményezte egy forgalomirányítási dolgozó munkaviszonyának megszüntetését. További három ? ebből kettő a személyszállítás operatív koordinációban, egy pedig az utas-tájékoztatási rendszer kezeléséért felelős ? munkatárs esetében a fegyelmi eljárás folyamatban van.

A január 2-i budapesti elővárosi közlekedésben tapasztalt problémák kapcsán a MÁV Zrt. vezérigazgatója ezzel egyidejűleg elrendelte a rendkívüli helyzetekben történő menetrend-módosítási szabályok áttekintését, valamint a vasúti utas-tájékoztatási rendszer teljes körű és haladéktalan felülvizsgálatát és korszerűsítését.

A MÁV Zrt. vezetője a Kommunikációs Igazgatóság kezdeményezésére döntött arról is, hogy ÚTITÁRS néven a MÁV Zrt. új programot indít a MÁV Csoport integrált utas-tájékoztatási és kommunikációs rendszerének kialakítására. A csoportszintű működés nem jelentheti azt, hogy egyik cég ne figyeljen a másikra, és hogy a Csoport egésze ne figyeljen az utasokra. Új szemléletre van szükség! – hangoztatta a vezérigazgató. A MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. vezetése fontosnak tarja kiemelni, hogy az utasítási rendszer megfelelő, a vasúttársaságok közötti felelősségi viszonyok rendezettek, elhatároltak és szabályozottak. Ez tette lehetővé egyebek között a menetrend-módosítással kapcsolatos mulasztások kiderítését, a személyi felelősségre vonást.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megújult a MÁV-START Zrt. vezetése

Szóljon hozzá!