ZETApress

hírportál

Megújult a MÁV-START Zrt. vezetése

Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter ma a MÁV-START Zrt. rendkívüli vezetői értekezletén mutatta be a vasúti személyszállító vállalat igazgatóságának és felügyelő bizottságának elnökeit és új tagjait, valamint a társaság új vezérigazgatóját. A vezérigazgatói feladatokat február 1-jétől Kozák Tamás látja el, aki eddig a nemrég sikeresen privatizált MÁV Cargo Zrt. hasonló posztját töltötte be. Tőle és a MÁV START Zrt. vezetésétől utas-barát szemléletet vár el a miniszter, aki szerint alapvetően nem pénz kérdése, hogy a szerelvények tisztábbak, a pénztárak előtti sorok rövidebbek, a vonatok pontosabbak legyenek, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A miniszter szerint január 2-án nem az okozott problémát, hogy egy téves időjárási helyzetértékelésnek köszönhetően kevesebb vonat járt, hanem az, hogy a vasúttársaság nem kezelte megfelelően a kialakult helyzetet, nem tájékoztatta megfelelően sem a pályaudvarokon várakozó utasokat, sem a nagyközönséget. A miniszter ezért kezdeményezte január 3-án a MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését, a felügyelő bizottság megújítását.

A MÁV-START Zrt. megújult igazgatóságának tagjai

Csepi Lajos, elnök (Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ, főigazgató) Gecser Ottó (Brokernet Holding Zrt., vezérigazgató-helyettes) Kovács László (Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, intelligens közlekedési rendszerek szakértője) Kovácsné Egedi Éva (Pénzügyminisztérium, vagyongazdálkodási főosztályvezető) Kozák Tamás (MÁV-START Zrt., vezérigazgató) Müller János (Bankszövetség, vezető tanácsadó) és Jándi Péter (MÁV Zrt., kabinetfőnök)

A MÁV-START Zrt. megújult felügyelő bizottságának tagjai

Aba Botond (Közlekedéstudományi Intézet, személyközlekedési igazgató) Dabóczi Kálmán (Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, főosztályvezető Közszolgáltatások Szervezése Főosztály) Tímár János (Nemzeti Közlekedési Hatóság, szakmai főtanácsadó) Fridrich Imre (munkavállalók képviselője, Vasutasok Szakszervezete) és Halasi Zoltán (munkavállalók képviselője, VDSZSZ Szolidaritás)

Szóljon hozzá!