ZETApress

hírportál

Erzsébet téri borozás

Némi késéssel, csak negyed 12 után nyitott ki ma a Balatoni Borok Fesztiválja az Erzsébet téren. Igaz, csak néhányan várakoztunk már 11-kor a főbejáratnál. A késés oka az volt, hogy a tegnap óta működő pavilonok mellé mára újabbakat építettek.

Már a sajtó bejutása is kicsit macerás volt. A csak egy napra szóló karszalag átvételekor meg kellett ígérnünk, hogy mindenképp írunk az eseményről. Mondtuk, hogy már beharangoztuk. Azt is feltételül szabták, hogy szerkesztőségenként csak egy fő mehet, így vagy az újságírónak kellett megtanulni, fényképezni, vagy a fotósnak tudósítani.

Már csak arra lennék kíváncsi, hogyan oldották ezt meg a tévések? Lehet, hogy az operatőr becipeli az állványt és a kamerát, beállítja és elindítja a felvételt, majd elbeszélget az interjúalannyal? Nem hiszem, hogy a szervezők így akarnák. S mivel a karszalag mellé a beengedésen kívül csak egy kóstolópohár járt, de kóstolójegy nem, így nem is értem, miért voltak ennyire kicsinyesek?

A napijegy a közönségnek egy pohárral együtt 1700 forintba került, míg a kóstolójegyeket 1-200 forintért adták. Egy pohár bor 3-400 forintba került a minőségtől függően. Mivel nem készültünk a borvásárra ? lejmolni meg nem akartunk a pavilonoknál néhány kedves sor beígérésével ?, így a kóstolópoharat tisztán hoztuk haza. A résztvevőket (és településeikek) névsor szerint közöljük.

2HA Pincészet (Hegymagas), Achs Borászat (Kéthely), Borbély Családi Pincészet (Badacsonytomaj), Bujdosó Pincészet (Balatonszemes), Bussay Pince (Csörnyeföld), Chateau Vincent (Balatonlelle), Csobánc Cooperation (Csobánc), Figula Pincészet (Balatonfüred), Fischer Pincészet (Kisapáti), Horváth Borház (Zánka), Istvándy Pincészet (Káptalantóti), Jásdi Pince (Csopak), Kislaki Bormanufaktúra (Szőlőskislak), Konyári Pincészet (Balatonlelle), Kreinbacher Birtok (Somlóvásárhely), Laposa Borpince (Badacsonytomaj), Légli Szőlő és Bortermelő Gazdaság (Balatonboglár), Liszkay Pince (Monoszló), Németh Borház (Keszthely), Orbán Pincészet (Balatonrendes), Pálffy Pince (Köveskál), Pántlika Pincészet (Dörgicse), Petrányi Pincészet (Csopak), Söptei Pincészet (Csopak), Szabó és Fia Borpince (Balatoncsicsó), Szatmári Családi Pincészet (Szigliget), Szentkállai Pincészet (Mindszentkálla), Szeremley Pincészet (Badacsonytomaj), Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet (Badacsony), Tamás Pince (Csopak), Trombitás Borház (Szentbékkálla), Veszprémi Családi Pincészet (Kötcse), Villa Tolnay Pincészet (Gyulakeszi), Dobosi Pincészet (Szentantalfa). További részletek honlapjukon találhatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Városligeti borozás | ZETApress

Szóljon hozzá!