ZETApress

hírportál

Talma remekül kezdett

A kéthéttel korábbi Maláj Nagydíjhoz hasonlóan jól indult Talma valenciai hétvégéje. A szezonzáró futamra gyűlt össze Valenciában a Gyorsasági Motoros Világbajnokság mezőnye. Két kategóriában már eldőlt a világbajnoki cím sorsa, Julian Simon és Valentino Rossi már behozhatatlan előnnyel vezeti a pontversenyt ? tudatta a menedzsment.

Már csak a negyedlitereseknél kérdéses, hogy ki lesz az abszolút első. Talma csapattársa, Hirosi Aoyama és Marco Simoncelli között dől majd el a cím sorsa, előbbinek van rá nagyobb esélye, hiszen huszonegy pontos előnnyel várja a végső összecsapást.

Talmácsi Gábor szerdán érkezett Spanyolországba, ahol napsütés, de hűvös idő fogadta. A Superbike világbajnok amerikai Ben Spies érkezésével tizennyolc fősre duzzadt a létszám a királykategóriában erre a versenyre. A pénteki egyetlen szabadedzésen jól kezdett a MOL-SCOT Honda csapat magyarja, jó köridőkre volt képes. Az edzés végén tovább javította idejét, és az utolsó körökben Doviziosoval motorozott.

Talma várt, hogy az olasz gyors kört fusson, de ő ekkor már nem kockáztatott, így világbajnokunkban maradt néhány tized. A Generali Nagydíj első szabadedzés eredménye: 1. Casey STONER 1?32.813, 2. Jorge LORENZO 1?33.195, 3. Dani PEDROSA 1?33.241, 4. Valentino ROSSI 1?33.499, 5. Randy DE PUNIET 1?33.910? 17. TALMÁCSI Gábor 1?35.258.

Jól kezdődött a hétvége, az eddigi legvezethetőbb motort állították most össze a mérnökeim, nincs okom panaszra. A végén azt hittem Dovizioso mögött tudok egy igazán gyors kört teljesíteni, de az olasz nem indult meg, ahogy vártam. Ha egyedül megyek, kicsit jobb időt tudtam volna. Már alig várom a holnapot, hogy újra motorozhassak. Jó érzés volt MotoGP motorral kigördülni a valenciai aszfaltcsíkra, csodálatos emlékek kötnek ehhez a pályához, melyek mindig előjönnek az első körök során ? mondta Talma a szabadedzést követően.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Szoros a MotoGP mezőnye | ZETApress

Szóljon hozzá!