ZETApress

hírportál

Talma: Gratulálok, Valentino!

Vasárnapra végre többen voltak a lelátókon Sepangban, a Maláj Nagydíj helyszínén. A kánikula sem riasztotta el a szurkolókat, kiknek nagy része azért jött, hogy láthassa hogyan lesz kilencedszer is világbajnok Valentino Rossi ? tudatta a menedzsment.

Talma hosszú évekig győzelmi reményekkel érkezett egyik kedvenc versenyhelyszínére Malajziába, most más célokat fogalmazott meg: a lehető legtöbbet akarta kihozni a motorból, és annál is többet önmagából. A délelőtti bemelegítő edzésen már látszott, hogy nagyon elszánt, körideje alig maradt el a kvalifikáción elérttől.

A királykategória rajtja előtt hatalmas felhőszakadás zúdult a pályára, melynek következtében a rajtot negyven perccel elhalasztották. A rajtrácson izzott a hangulat a versenyláztól és eső okozta gumiválasztási dilemmától. Gábor a 17. helyről indult neki a huszonegy körös távnak. Jól rajtolt, tartotta a lépést az előtte lévő bollyal.

Ahogy száradt az aszfalt, nőt a motorok közti különbség. Talma a tizenötödik helyen motorozott hosszú körökön át. A végén, a 14. helyen ért célba, két világbajnoki pontot szerezve. A nagydíjat Stoner nyerte, Pedrosa, Rossi, Lorenzo és Hayden előtt. Valentino Rossi ezzel a harmadik hellyel megszerezte a 9. világbajnoki címét, melyből hetet a legmagasabb kategóriában szerzett.

A világbajnoki összetett állása: 1. Valentino ROSSI 286 pont (már világbajnok!), 2. Jorge LORENZO 245 pont, 3. Casey STONER 220 pont, 4. Dani PEDROSA 209 pont, 5. Andrea DOVIZIOSO 152 pont? 17. TALMÁCSI Gábor 19 pont. Folytatás kéthét múlva Európában.

Elsősorban szeretnék gratulálni Valentino Rossinak a kilencedik világbajnoki címéhez, amit csinál az fantasztikus emberi teljesítmény! Az én versenyem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, a motor esőben sem volt jobb, mint szárazon. Próbáltam az előttem lévőkre tapadni, de ahogy száradt a pálya lemaradtam. A végén jobb körökre voltam képes, de nem értem utol az előttem lévő csoportot. Egy verseny van hátra ebből az évből, nagyon szeretnék bizonyítani Valenciában ? nyilatkozta Gábor a verseny után.

Fradi kudarc Kecskeméten

Az NB II után az NB I-ben is a Fradi mumusa maradt a Kecskemét: a zöld-fehérek tegnap este 3:1-re kaptak ki vendéglátójuktól. Az MTK újpesti kirándulása sem volt sikeres, ők 3:2-re kaptak ki a Megyeri úton. Ennél csak a Nyíregyházát verték el jobban. Hiába vezettek a szünetben még 1:0-ra Pápán, a Soproni Liga újonca 5:1-re fordította az eredményt.

Akadt azért fővárosi siker vidéken is: a Vasas 1:0-ra nyert Szombathelyen. A forduló két döntetlenje Győrött és Diósgyőrben született. A Kisalföldről a Kaposvár 1:1-gyel, míg Miskolcról a Paks 0:0-lal térhetett haza. Ma este a Videoton a Debrecent fogadja.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma remekül kezdett | ZETApress

Szóljon hozzá!