ZETApress

hírportál

Barrichello nyerte a futamot

Rubens BarrichelloHamilton (McLaren-Mercedes) a boxutcában veszítette el az Európa Nagydíjat Valenciában. Az élről rajtoló versenyző sokáig vezetett, de Barrichello (Brawn-Mercedes) a kerékcsere alatt megelőzte. A dobogón mellettük Raikkönen (Ferrari) állhatott.

Pontot szerzett még Valenciában Kovaleinen (McLaren), Rosberg (Williams-Toyota), Alonso (Renault), Button (Brawn) és Kubica (BMW-Sauber). Egyéniben Button 72 ponttal áll az élen az 54 pontos Barrichello, az 51,5 pontos Webber (Red Bull-Renault) és a mai versenyt feladó Vettel előtt. Csapatban a 126 pontos Brawn mögött a 98,5 pontos Red Bull a második.

Zoli is rontott Kecskeméten

Nem csak Lázár Vilmos, hanem öccse, Zoltán is hibázott a XIII. Kecskeméti Kettes-fogathajtó Vb-n. Az akadályhajtás utolsó indulójaként egy hibával is egyéni világbajnok lett volna, s a csapat is megszerezte volna az aranyat, de nem bírta el a felelősség súlyát. Három verőhibája mellett az időt is túllépte, így neki a bronzzal, a csapatnak meg az ezüstéremmel kellett beérnie.

A csapattagok közül Vili a maratoni elrontása miatt csak 61-ik, míg Selyben a tízedik lett. Hat magyar csak egyéniben indult, közülük Ling Attila 13-ik, Varga Péter 14-ik, Farkas László 23-ik, Galambos Nándor 25-ik, Láng Zoltán pedig a 36-ik lett az összetettben. Ifjabb Juhász László a szombati maratonhajtásban adta fel a küzdelmet. Varga Péter verőhiba és időtúllépés nélkül, sőt a legjobb idővel teljesítette az akadályhajtást. A 37 esztendős vb-újonchajtó így az akadályhajtásban aranyérmes lett. Mivel a díjhatásban és a maratonhajtásban nem szerepelt kimagaslóan, így az élboly versengésébe nem szólhatott bele. A gratuláció ezen az estén főként a hollandoknak járt, Harrie Verstappen fejére került a korona, aki egyéni győzelmén kívül csapatban is első lett Gosschalk és Van Tergouw, társaságában.

Döntetlen Kispesten

A Soproni Liga 5. fordulójában tegnap két mérkőzést játszottak. A Bozsik Stadionban az Újpest 1:1-et ért el a Honvéd ellen, míg Szombathelyről a Videoton 4:3-as vereséggel távozott. A ZTE-DVSC összecsapást a debreceniek kupamérkőzése miatt későbbre halasztották.

3 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Most jön az ötödik! | ZETApress
  2. Talma ma a 17. helyről indul | ZETApress
  3. Jubileum Gödöllőn | ZETApress

Szóljon hozzá!