ZETApress

hírportál

Jubileum Gödöllőn

Fotó: Varga GáborBajnok és Tücsök 39 másodperc alatt repítette át a fogatot a 11 kapuval nehezített akadálypályán. Alig egy másodperces hátránnyal követte őket Csillag és Tünde úgy, hogy közben az egyik kapuról fogatukkal leverték a teniszlabdát a Szent István Egyetem X. Baráti Fogathajtó- és Főzőversenyén.

A négy nóniusz nem volt magára hagyatva a versenyen. A győztes párost Sótonyi Péter, míg a második helyezettet Pintér Tamás Oroszlán hajtotta. Nem kisebb segédhajtók álltak mögöttük, mint Lázár Vili és Zoli, akik természetesen a fogatokat is felkészítették.

A harmadik helyet Gyenesei István szerezte meg a szilvásváradi Dallos Andor fogatán, míg negyedik a legjobb női versenyzőként Bagó Ágnes lett a domonyvölgyi Szegedi Gábor fogatán. A hölgyek közül egy másik Ági, Velkeiné Tóth Ágnes lett a második, míg a harmadik Nagy Judit lett.

A Lázár Lovaspark nóniusz és a Szilvásváradi Állami Ménesgazdaság lipicai lovainak hajtására 46 amatőr hajtó ? köztük e sorok írója ? jelentkezett. Egyszerre két pályán indultunk, előbb Vili és Zoli, majd Andor és Gábor fogata következett. A két évvel korábbival szemben most nem direkt kieséses volt a küzdelem, hanem a rekordszámú résztvevő miatt csak a négy leggyorsabb, hibapont nélkül teljesítő versenyző jutott az elődöntőbe.

Fotó: Varga GáborZoli fogatán a nyolcadik körben indultam, míg velem szemben Vili fogatán a későbbi bajnok, Sótonyi doktor rajtolt. Hibapont nélkül, 52 másodperc alatt teljesítette a távot, míg nekem ez csak egy verőhibával és 60 másodperc alatt sikerült. Még mindig jobb, mint Zoli három verőhibás akadályhajtása volt a kecskeméti vébén, viccelődtek többen, amikor leszálltam a bakról. Ezek a lovak egyébként sem azok a lovak voltak, mert mint Zolitól a bemelegítő körben megtudtam, azokat amatőrként amúgy sem tudtuk volna mi hajtani.

Az utolsó selejtező futam igazi testvérharcot hozott. Vili fogatán Rippel Feri, míg Zolién Viktor ült a bakon. Egyikük három, másikuk két verőhibával teljesített, így nem jutottak a legjobb négy közé. A végső megmérettetésben előbb Vili fogatán Sótonyi győzte le a Zoli fogatát hajtó Gyeneseit, majd Oroszlán verte meg Andor fogatán a Gáborét hajtó Bagó Ágit. Ezt követte előbb a vesztesek csatája a III. helyért, majd a győzteseké a vándorkupáért, melyet ? mint az elején már megírtam ? egy évig most a Pintért legyőző Sótonyi őrizheti.

Nem csak a fogatok, hanem a szakácsok is versenyeztek. 25 főzőhely lett kialakítva, ahol szabadtűzön főtt a pörkölt és a halászlé. Az élőzenét CSÉ Tibi és zenekara szolgáltatta. Az italok közül az Ilser sör és pálinka Genzwein doktortól érkezett, az izsáki Sárfehér bort és Szent István pezsgőt Mondok elnök úr ajánlotta, a szárazhegyi borokat Tóth László Lada termelte, míg a világbajnok agárdi pálinkákat Vértes Tibor kínálta. A fotókat Varga Gábor készítette, aki a sok-sok ital ellenére végig megőrizte józanságát.

[nggallery id=14]

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sportújságírók Tápiószentmártonban | ZETApress

Szóljon hozzá!