ZETApress

hírportál

Talma ma a 17. helyről indul

IndianapolisA pénteki eső után tegnap már a nap is előbukkant Indianapolisban. A délelőtti szabadedzésen Talmácsi Gábor végre a száraz beállításokat is kipróbálhatta ? tudatta a menedzsment.

Az edzés elején remekelt a Scot Racing Team versenyzője, és ideje ebben az időszakban a mezőny első felébe tartozott. Később a pálya utolsó két szektorában adódtak gondjai a magyar motorosnak, így hátrébb csúszott. Végül a tizenhetedik helyen zárt, 1?43.184 idővel. A délutáni időmérőre sem változtak a körülmények, napsütésben küzdhettek a leggyorsabb körért a versenyzők.

Talmácsi motorja most nem volt olyan jó, mint délelőtt, de ez a köridőkön nem látszott. Az első néhány kör megtétele után Talma arra panaszkodott, hogy a motor már a kanyar bejáratban is megcsúszik, és ugyanezt teszi a kigyorsításnál is. A mérnökök állítottak, de sokat nem javult a helyzet. A magyar versenyző végül a tizenhetedik helyen zárt, és ebből a pozícióból vághat neki a mai huszonnyolc körös versenynek.

Az első időmérő edzés eredménye: 1. Dani PEDROSA 1?39.730, 2. Jorge LORENZO 1?40.236, 3. Valentino ROSSI 1?40.609, 4. Alex DE ANGELIS 1?40..620, 5. Colin EDWARDS 1?40.961? 17. TALMÁCSI GÁBOR 1?42.736. A nagydíjat magyar idő szerint este 9-kor rendezik.

Sajnálom a mai időmérőt, mert úgy érzem, többre lehettünk volna képesek. A délelőtti edzés után nem jó irányba változtattunk, nagyon csúszkált a kanyarokban a motor. Délelőtt tudtam a többiek után menni, az időmérőn erre már nem volt lehetőségem. A mérnökeim azt mondták kitalálnak valamit holnapra, és a bemelegítő edzésen kipróbáljuk a változtatásokat. Én bízom bennük, ha kicsit jobb lesz a gép, akkor én is hozzá tudok tenni egy kicsit, és akkor előre léphetünk ? panaszolta Talma az időmérés után.

Száguldoztak négy keréken is

A Formula?1 mezőnye a spanyolországi Valenciából Spa-Francorchamps-ba költözött. A Belga Nagydíj tegnapi időmérő edzésén a Force India-Mercedesszel induló Fisichella szerezte meg az első rajtpozíciót. Mellőle a Toyotás Trulli rajtol ma a második helyről, míg Heidfeld (BMW-Sauber) és Barrichello (Brawn-Mercedes) a harmadik-negyedikről. Kubica (BMW) az ötödik, Raikkönen (Ferrari) a hatodik rajtkockát foglalhatja el. Meglepetésre nem került be a legjobb tízbe a vb-pontversenyt vezető Button, és a Q2-ben búcsúzott Hamilton, Alonso és Kovalainen is.

Hat meccsen hat pontot szerzett a Fradi

Újabb eggyel gyarapította pontjainak számát a Ferencváros. Szerdai szombathelyi eredményét megismételve tegnap Kaposvárról tért haza gólnélküli döntetlennel, így hat pontjával az NB II keleti bajnoka a Soproni Liga középmezőnyében foglal helyet.

A Debrecen tartja kupaformáját: otthon 2:0-s félidő után 3:1-re verte Nyíregyházát. A 6. forduló további három mérkőzésén gólnélküli első félidők után a Vasas Diósgyőrben 1:0-ra nyert, a Kecskemét 2:0-s vereséggel távozott Pápáról, míg az MTK-Paks összecsapáson 1:1-es döntetlen született.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újabb pontok Talmácsinak | ZETApress

Szóljon hozzá!